Gerard Pastor

Departament de Creació i Teoria Musical

gpastor@esmuc.cat

Anàlisi de la música audiovisual

Pastor Gerard

Formació

Format a l’Esmuc en les especialitats de Piano Interpretació i Direcció d’Orquestra sota els mestratges de Maria Jesús Crespo i Jordi Mora. Posteriorment va realitzar el màster de perfeccionament pianístic a Musikeon (València) amb Luca Chiantore. Paral·lelament s’ha format com a compositor amb mestres com Miquel Pardo, Bernat Vivancos, Albert Guinovart, Feliu Gasull, David Horne o Arnau Bataller.

Enregistraments

Com a pianista ha enregistrat les obres inèdites de Pau Casals per a violoncel i piano amb Lluís Claret en el disc Pau Casals, inèdit realitzant també la revisió dels manuscrit per a la publicació de l’Editorial Boileau. Recentment ha publicat Femina Feminae amb la clarinetista Marta Urzaiz, amb composicions pròpies i publicades també per l’Editorial Boileau.

Premis

Ha rebut diversos reconeixements internacionals com la nominació als Premios Ariel de Mèxic fent tàndem amb Michael Nyman pel seu treball a La Maleta Mexicana, ha obtingut el premi a millor BSO per Sonata per a Violoncel a l’Idyllwild International Film Festival dels Estats Units o ha rebut la nominació als Premis Gaudí pel seu treball a Jean-François i el sentit de la Vida.

Trajectòria

La seva carrera polifacètica l’ha dut a desenvolupar-se com a director, compositor, pedagog, pianista, editor, productor o empresari musical. Amb el temps el seu camp d’acció principal ha anat esdevenint la música per a l’audiovisual destacant en la música per a cinema, parcs temàtics i altres formats audiovisuals com els llibres immersius dels quals és un dels pioners en quant a l’aplicació de música original.