Gary Willis

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

gwillis@esmuc.cat

Baix elèctric Música Moderna
Combo

Willis Gary

Formació

Va estudiar Composició i Improvisació de jazz a North Texas State University.

Enregistraments

Willis va començar la seva carrera en solitari el 1996, amb el disc ‘No Sweat’, que inclou interpretacions del bateria Dennis Chambers, el teclista Scott Kinsey i instruments de vent i EWI de la mà de Steve Tavaglione.

Va llançar ‘Bent’, el seu segon disc en solitari, el 1998, en què també toquen Chambers, Kinsey, Tavaglione, i al qual s’afegeixen el saxofonista Bob Berg i el bateria Kirk Covington de Tribal Tech ‘Bent’es un disc ple de composicions dinàmiques i improvisacions rítmiques que porten a les regles del jazz-com el títol suggereix-a doblar la realitat per encaixar el talent en una de les línies musicals més extraordinàries de l’escena actual.

Va ser co-líder de Tribal Tech-juntament amb el guitarrista Scott Henderson-durant 20 anys, el grup ha produït nou CD aclamats per la crítica (el més recent, ‘Rocket Science’, va sortir a la venda el 2000).

Publicacions

El 1993, Warner Publications va publicar ‘Bass Lessons with the Greats’, un llibre que inclou un capítol sobre l’acostament únic a la improvisació de Willis. Després del vídeo educatiu ‘Progressive Bassics’ (1992), centrat en la tècnica que utilitza en l’harmonia, Willis es va llançar a l’escriptura i va publicar quatre llibres especialitzats.

El 1998, Hal Leonard Publications va posar a la venda ‘Fingerboard Harmony for Bass’, una obra que va portar a la revista Bass Player a definir Willis com un “mestre modern”.

‘The Gary Willis Collection’, la seva segona publicació editada per Hal Leonard, és un llibre que conté 11 transcripcions de temes originals de Willis i que també inclou el clàssic contemporani ‘The Necessary Blonde’, una de les dues composicions incloses en el llibre publicat per Sher Music ‘The New Reial Book-Volume Two’.

Els temes ‘It’ s Only Music ‘i’ The Everlasting Night ‘dels seus discos en solitari també s’inclouen en’ All Jazz Real Book ‘, de Sher Music.

El gener de 1999, Hal Leonard publicar ‘Ultimate Ear Training for Guitar and Bass’, un llibre que, segons la revista Bass Player, és un “excel · lent mètode per ajudar a desenvolupar l’oïda musical i connectar-lo a través de les mans amb l’instrument “.

Trajectòria

Gary Willis ha tocat amb músics com Wayne Shorter, Allan Holdsworth, Hubert Laws, Simon Phillips, Joe Diori, Robben Ford, Pil Upchurch, i el grup Tribal Tech La revista Bass Player el defineix com “un dels baixistes més vitals dels anys 90 “; UK s Bassist, com” un dels baixistes més exquisits del planeta “.

Docència

Després d’anys d’estudiar guitarra i baix, va decidir decantar únicament pel baix. Va abandonar Texas per anar a viure a Los Angeles el 1982, on va ser professor del prestigiós Musicians Institute a Hollywood i, posteriorment, també de l’Institute of the Arts a València, Califòrnia.