Carmen Santamaría

Departament de Música Clàssica i Contemporània

csantamaria1@esmuc.cat

Piano
Lied

Santamaria

Formació

Es forma a l'Escola Superior de música del País Basc – Musikene (títol superior de piano amb l'especialitat de música de cambra), Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem de Budapest (Màster en interpretació pianística) i Escola Superior de música de Catalanya – Esmuc (Màster de Lied i cançó espanyola).

A Esmuc continuarà dos anys com col·laboradora amb el departament de Lied i amb diversos grups de cambra.

Enregistraments

Dedicada a la difusió de l'obra d'Arturo Dúo Vital, el 2020 realitza el seu primer treball discogràfic (“Arturo Duo Vital: una veu en blanc i negre”) al costat de la soprano Mireia Tarragó, amb qui forma duo des del 2016, en què recopila l'obra per a piano i per a veu i piano del compositor de Castro.

Trajectòria

Des del 2001 actua a festivals com Barcelona Obertura, Life Victoria, Emergents de l'Auditori de Barcelona, ​​Festival Talent al Teatre Apolo o Aurora Music Festival (Estocolm) i sales com Uvegterem (Budapest), Filmoteca de Catalunya, Palau de la música Catalana, Palau de Festivals de Cantàbria o Teatre Hel·lènic (Ciutat de Mèxic). Des del 2018 col·labora amb l'artista visual Inés García a la seva pel·lícula Winterreise i la seva instal·lació Sis canciones populars montañesas. Ha estrenat obres de nova creació de la compositora Cristina Barceló.