Publicat el 13 de març de 2023

Comparteix a:

‘Cyborgs’, un concert multimèdia al Dimarts Toca ESMUC (Cancel·lat per causes alienes a l’ESMUC)

Dimarts Toca ESMUC: Cyborgs

ATENCIÓ: Aquest concert s’ha cancel·lat per una avaria elèctrica general que impedeix portar a terme les activitats habituals de l’Escola.

El dimarts 14 de març, acollirem el projecte “CYBORGS”, que sorgeix de l’assignatura d’Improvisació Contemporània del departament de Creació i Teoria Musical. “Cyborgs” és un concert multimèdia que explora la relació entre els éssers humans i la tecnologia digital. L’espectacle està format per quatre peces escrites en els últims 12 anys, per a l’execució de les quals els intèrprets han d’interactuar amb diferents dispositius tecnològics que s’utilitzen com a pròtesis musicals: sensors de moviment, espais en realitat virtual, veus sintetitzades o mitjans audiovisuals. La improvisació també juga un paper fonamental.

A través de la fusió d’elements acústics, electrònics i visuals, “Cyborgs” convida a l’espectador a explorar noves formes d’expressió musical, així com generar un diàleg crític sobre com l’ús de les noves tecnologies en el camp de les telecomunicacions ha remodelat les nostres relacions interpersonals.

La utopia digital d’internet, un suposat model perfecte de les possibilitats de la comunicació humana a escala global, ha incorporat noves formes d’homogeneïtzació de les nostres expressions corporals, no verbals. Les nostres interaccions s’han estandarditzat, les nostres cares es transformen en emoticones, els nostres gestos en ràpids desbloquejos de pantalla i tot dins i al voltant nostre s’ha convertit en quelcom susceptible de ser concebuda com un producte comercial digital.

  • Dimarts 14 de març

  • 18:15 h

  • Sala d’Orquestra


Programa

Bureau del Sol (2011), Alexander Schubert

Three Studies for Two Voices (2018), Alessandro Perini

Static on my fingers (2017), Igor C. Silva

Solarpunk (2023), Investigació en marxa del GCMC.

Intèrprets

Tomas Pujol Owens: electrònica; Álvaro Ayuso: percussió; Carmen Llena: trompeta
/ altaveu 2; Thomas Peel: guitarra; Clara Pardo: violí; Carla Aguilar: oboé; Paula
Criado
: trompa; Estela Serrano: flauta; Roger Borràs: oboé; Aina Hujic: violí; Andrea García: piano; Arantxa Portolés: trompa; Berta Moner: piano; Guillem Furió: piano; María Rigo: trompeta: clarinete/altaveu 1; Álvaro Ayuso: percussió; Pep Ignacio: saxofón.
Professor: Pedro González.

Més informació:

Accés lliure amb reserva prèvia. Aforament limitat a la capacitat de la sala.

Alessandro Perini – 3 Studies For 2 Voices (InEnsemble, 07/06/2018).