Publicat el 14 de desembre de 2022

Comparteix a:

Concert de Nadal amb Ars Movens al Centre Cívic de Fort Pienc

Foto 1 Ars Movens 1200x900 1
Concert de Nadal – Ars Movens al Centre Cívic Fort Pienc

Divendres 16 de desembre. 19 H. Accés lliure. Entrades exhaurides amb llista d’espera.

Ars Movens protagonitza el Concert de Nadal que tindrà lloc a l’Auditori del Centre Cívic de Fort Pienc

L’ESMUC col·labora amb el Centre Cívic de Fort Pienc en l’organització del Concert de Nadal que l’orquestra Ars Movens oferirà el divendres 16 de desembre, a les 19 hores. Les entrades per a aquest concert s’han exhaurit, però hi ha la possibilitat d’inscriure’s en una llista d’espera. Ars Movens està formada, majoritàriament, per estudiants i alumni de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

El Centre Cívic Fort Pienc i l’ESMUC mantenen una col·laboració continuada al llarg del curs amb l’organització de diferents concerts i la cessió d’espais per a la realització d’activitats musicals i culturals. Per a l’escola aquesta complicitat amb el Centre Cívic s’emmarca en el seu pla d’actuació per donar a conèixer la ciutadania que l’ESMUC és un centre públic superior d’educació musical que està compromès amb el seu entorn, especialment el més proper, i que vol dinamitzar-lo musicalment, contribuint a la cohesió del barri i del districte.

Ars Movens està formada per músics especialitzats en música clàssica, contemporània i antiga, estudiants i alumni de l’ESMUC i del Conservatori del Liceu. La formació neix a partir de la voluntat d’uns quants músics estudiants a Barcelona de fer música de cambra. Els componens d’Ars Movens van veure el desconfinament com una oportunitat per a reflexionar sobre el seu paper com a artistes dins la societat i sobre com fer efectiu un retrobament de la música “clàssica” amb l’actualitat.

L’ensemble posa en diàleg les diferents arts escèniques i disciplines musicals amb els objectius de trencar la barrera públic-escenari i d’esprémer al màxim les obres que interpreten. Impulsats per Lorenzo Coppola, clarinetista de la Freiburger Barockorchester, i seguint la línia d’orquestres sense director i democràtiques, com ara la Spira Mirabilis i la Camerata del Penedès, el projecte va començar a agafar forma a mitjans de l’any passat i s’ha desenvolupat a dues bandes: per un costat, treballant la base del repertori orquestral – obres del classicisme vienès -, i, per l’altre, fent tallers interdisciplinaris dirigits per diferents professionals de les arts escèniques, com ara Carles Marigó, Susana Egea, Cristina Esclápez i Lorenzo Coppola.

Intèrprets:

Violins: Abel Antón, Roger Beroy, Valeria Borges, Maria Erra, Joana Espar, Aina Hujic, Alfredo Jaime, Dixon Scola i Xavi Querol.
Violes: Jaume Bosser, Anna Espejo, Ariadna Gómez i Toni Massegú.
Violoncel: Gabriel Oteo.
Trompes: Santiago Pla, Jairo Giménez.
Trompetes: Joan Alós i Dolores García.
Clarinets: Nil Galgo, Anna Lladó i Antonio Ruiz.
Flautes: Ariadna Cornadó i Eszter Kiraly.
Oboès: Roger Borràs, Laura Carles i Llorenç Carbó.
Fagots: Sarah Carbonare.
Percussió: Ana Nicolás.

Més informació:

Centre Cívic Fort Pienc.

Accés lliure. Places exhaurides. Llista d’espera adreçant-se al centre.