L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC participarà al concert benèfic per als refugiats al Palau Sant Jordi

Publicat el 16/01/2017

L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC juntament amb una cinquantena d’artistes més actuaran al Gran Concert de la campanya “Volem acollir” dedicat a les persones refugiades que tindrà llocs  al Palau Sant Jordi el proper 11 de febrer.

L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC, formada per alumnes i  graduats voluntaris, juntament amb la col·laboració de la coral Càrmina -dirigida pel director i professor de l’ESMUC, Daniel  Mestre- , i la Fura dels Baus, participaran en tres peces destacades del concert. La formació començarà la seva participació amb la Introducció i ària de soprano i cor de la Creació de Haydn, amb Roger Mas. Seguidament continuarà amb Com plora el mar, de Joan Dausà, i per últim interpretaran Corrandes d'exili, de Lluís Llach,amb el mateix autor, Sílvia Bel i Sílvia Pérez Cruz.

La Fura dels Baus portarà la direcció artística de tot el bloc on participa l’Orquestra de l’Escola. “Es crearà un decorat amb ''escenografies moleculars'' amb 36 globus que funcionaran com petits nuclis que es mouran per sobre de la coral Càrmina i de l'Orquestra Simfònica de l'ESMUC. D'aquesta manera es representarà la terra d'acollida que vol ser Catalunya”, va explicar un dels directors de La Fura, Carlus Padrissa.

En total diferents noms destacats del repertori català donaran vida a una nit plena de música i solidaritat entre els quals trobem: Manolo García, Antonio Orozco, Joan Dausà, Marina Rossell, Lax’n Busto  i Macaco.

Ruben Wagensberg, principal organitzador de la campanya “Casa nostra Casa vostra”, ha especificat que el concert no serà un seguit d’actuacions, sinó que tindrà forma de relat  i que explicarà la història d’una persona que ha de fugir de “manera forçada” i ha de fer un trajecte dur.

El concert se suma en el seguit d’actuacions que la campanya està portant a terme a favor dels refugiats, com ara també la signatura d’un manifest entre la ciutadania o una manifestació multitudinària de cloenda que tindrà lloc el 18 de febrer a Barcelona.

                          

Més informació:

Casanostracasavostra.cat/compra d'entrades

Notícia presentació campanya a BTV