El programa EEEmerging selecciona la formació de graduats Cantoría com a grup emergent europeu

Publicat el 09/11/2017

El grup vocal Cantoría, format per graduats de l’ESMUC i especialitzat en la música del Segle d’Or Espanyol, ha estat seleccionat com a Ensemble Emergent Europeu dins el programa EEEmerging, un dels referents més importants en la promoció de nous talents de la música antiga.

Cantoria

Cantoría està integrat per Inés Alonso, soprano; Samuel Tapia, contratenor; Jorge Losana, tenor i director, i Valentín Miralles, baix.

Les audicions per a l’edició del 2018 s’han fet els darrers mesos a tres ciutats europees (Utrecht, Lyon i Viena) i el jurat els ha seleccionat per desenvolupar una tasca de promoció i difusió amb residències musicals, la creació de materials audiovisuals i la participació del grup en concerts de diferents festivals de música antiga.

El programa EEEmerging és un projecte de cooperació promogut per la Comissió Europea juntament amb 37 socis europeus, sis xarxes professionals internacionals i vuit organitzadors: el Centre d’Encontre Cultural d’Ambronay (França), el Centre Nacional de Música Antiga de la Universitat de Bucarest (Romania), el Göttingen International Händel Festival (Alemanya), l’Institut Ars Ramovs de Liubliana (Eslovènia), el Centre Nacional de Música Antiga de York (Regne Unit) i la productora audiovisual Ozango d’Estrasburg (França).

                                                       

Jove promesa

Cantoría també ha estat seleccionat el 2017 com a jove promesa per la International Young Artist’s Presentation (IYAP) d’Anvers (Bèlgica), l’edició fringe del Musica Antiqua Early Music Festival, de Bruges (Bèlgica) i l‘edició fringe del festival Oude Muziel, d’Utrecht (Països Baixos).

També forma part de l’Associació de Grups Espanyols de Música Antiga (GEMA) y rep el suport de l’Institut de les Industries Culturals i les Arts de la Regió de Múrcia, l’Ajuntament de Múrcia i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).