Magdalena Barrera

MagdalenaBarrera

Magdalena Barrera

Professora d'arpa

Va realitzar la seva primera formació musical al Conservatori "Manuel de Falla" de Buenos Aires amb María Esther Moro. Va perfeccionar els seus estudis al Sweelinck Conservatorium d'Amsterdam amb Edward Witsenburg. Va estudiar repertori orquestral amb Vera Badings.

Des de 1987 és solista d'arpa de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Ha ofert recitals a Argentina, Venezuela, Espanya, França i Holanda. Ha actuat com a solista amb les següents orquestres: de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, OBC, Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra Simfònica d'Euskadi, Orquestra Ciudad de Granada , National Arts Center Orquestra d'Ottawa i Gubelkian de Lisboa.

Ha estat convidada regularment com a professora de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Ha donat classes magistrals a Zaragoza, Terrasa i Sevilla. Ha realitzat per al segell Claves el primer enregistrament mundial, juntament amb l'OBC, del Concerto Capriccio per a arpa i orquestra de Xavier Montsalvatge. Del mateix compositor ha realitzat per al segell Columna Música l'enregistrament de les Quatre Variacions per a arpa sola i la Fantasia per a arpa i guitarra. Per Harmonia Mundi ha enregistrat el concert per a arpa i orquestra d'Alberto Ginastera, juntament a l'Orquestra Ciudad de Granada.