Fons personal de Raimundo Torres

Fons Raimundo Torres a Escena Digital

L'Institut del Teatre i el Museu d'Arts Escèniques posen a disposició de la seva consulta el fons del baríton català Raimundo Torres.

La documentació va ser donada per la filla d'aquest baríton, Begoña Torres, l'any 2019, al Museu d'Arts Escèniques, ubicat a l'Institut del Teatre.

El fons recull principalment el període entre 1940 i 1960. Està conformada per fotografies, retalls de premsa i programes de mà, i alguna documentació personal i familiar. Juntament amb aquesta documentació gràfica i impresa també van ser donats alguns complements d’indumentària vinculats a les representacions que Raimundo Torres va realitzar.

Part d'aquest fons ha estat digitalitzat i es pot consultar a Escena digital.

Fons Raimundo Torres, 1937-1972: Raimundo Torres va ser un baríton català. Va néixer a Barcelona el 10 de maig del 1912, on es va formar amb la professora Anna Militch. Va debutar al Liceu durant la temporada 1942-1943 amb l’obra Madame Butterfly. Era amant de la naturalesa i de la vida sana, i va dibuixar molt, arribant a fer alguna exposició. A la seva època va destacar gràcies a l’acurada interpretació del personatge Borís Godunov de Mússorgski, del qual va estudiar detalladament els seus moviments i característiques. El baríton va ser reconegut per les seves capacitats com a cantant en tot el món, i va passar una llarga temporada a Itàlia i Alemanya, on va poder col·laborar amb altres personalitats importants del seu àmbit.