Presentació del llibre "El clarinete bajo" de Harry Sparnaay

El dilluns 14 de maig el programa Notes de clàssica de Catalunya Música va emetre un reportatge sobre la presentació del llibre El clarinete bajo de Harry Sparnaay que es va fer a l'Escola.

Consulteu el reportatge en mp3 i les fotografies de l'acte!

El clarinete bajo

El reportatge emès el dilluns 14 de maig gira al voltant de la presentació del llibre El clarinete bajo de Harry Sparnaay. A més de l'autor, hi intervenen Nino Díaz, l'editor del llibre, i Xavi Castillo, professor de clarinet baix a l'ESMUC. També s'hi pot escoltar a la directora de la Biblioteca de l'ESMUC, Montserrat Urpí, i al clarinetista Joan Enric Lluna, tots dos presents a l'acte.

La presentació del llibre, que va tenir lloc el passat 8 de maig, es va iniciar amb una interpretació d'una obra per a clarinet baix a càrrec del professor de l'ESMUC Xavier Castillo. Després de l'actuació musical, la presentació va anar a càrrec del mateix autor, Harry Sparnaay, i de Nino Díaz, director de l'editorial Periferia Music. Coincidint amb la presentació, es va fer entrega del premi que l'editorial havia sortejat a la 4a Fira del llibre de música i la partitura celebrada el passat 22 de novembre a l'Escola.

En el llibre El clarinete bajo: una historia personal, Harry Sparnaay aporta l'estudi decisiu sobre l'instrument del qual és la màxima autoritat mundial. En l'obra s'aborden amb tot detall els aspectes tècnics de l'instrument, dedicant especial atenció als microtons i altres efectes especials propis de la música contemporània. L'obra es complementa amb una àmplia història del clarinet baix, el seu repertori, estudis i recursos.

La presentació del llibre va ser organitzada per la Biblioteca i el Departament de Música Clàssica i Contemporània d'Instruments Orquestrals de l'ESMUC.

Fotografies de l'acte

Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
Foto5
Foto6