Novetats del 2012

Com cada mes us oferim les novetats rebudes a la Biblioteca. Aquest mes destaquem:

50 enregistraments de música tradicional de la col·lecció Új Pátria

El passat dimarts 11 d'octubre va tenir lloc a la Biblioteca l'entrega per part del Consolat General de la República d’Hongria de 50 enregistraments de música tradicional de la col·lecció Új Pátria (Nova Pàtria).

Els enregistraments, editats per la Hungarian Heritage House com a part del projecte “Heritage of our Future”, tenen com a objectiu preservar, conservar i difondre al públic en general el patrimoni musical de la regió hongaresa.

Portada col·lecció Uj Patria

El clarinete bajo de Harry Sparnaay

Josep Borràs, director de l'ESMUC, ha fet donació a la Biblioteca de l'últim llibre editat per Harry Sparnaay, El clarinete bajo.

Aquesta publicació no només tracta del clarinet baix, sinó que segons Sparnaay és "una parte personal biográfica (no quería escribir solamente un libro técnico), y una parte con digitaciones para notas altas y súper altas, cuarto de tonos y multifónicos (todos grabados en un CD) pero siempre con mis ideas personales".

El llibre ofereix textos i gràfics sobre digitació a més d'un CD on es poden escoltar els exemples d'aquest gran mestre del clarinet. En paraules de Sparnaay:"No hay otro libro o tratado de clarinete bajo con tanto material e información para compositores y clarinetistas".

Portada El clarinete bajo

Interpretación musical y postura corporal de Susanne Klein-Vogelbach

Només els músics saben que les postures desequilibrades i els moviments repetits constantment en el moment de tocar un instrument produeixen sobrecàrregues a l'aparell locomotor que poden derivar en una incapacitat laboral. Aquesta obra mostra als músics professionals o aficionats el que poden fer ells mateixos per millorar la seva forma física i el seu rendiment.

Hi trobareu les explicacions de metges, fisioterapeutes i de professors de música, així com propostes d'accessoris i suggeriments contra l'estrès i la por escènica.

Portada Interpretación musical

Podeu consultar totes les novetats del mes de gener a l'expositor de la Biblioteca.

Si us interessa, dins la secció Serveis podreu trobar totes les novetats rebudes durant l'any 2011.