Ester Momblant Ribas

Ester Momblant

Grau Superior de Dansa Contemporània (Coreografia) i Arts Relacionades per la University College Chichester (Anglaterra, 2000); Erasmus al School for New Dance Development -SNDO (Holanda, 2000 /2002); Curs formatiu de Contact Improvisació amb Nancy Stark Smith al Earth Dance, Massachusetts, EEUU. (2006), Paris (2007). 

Cursos de Formació en els diversos mètodes corporals i pedagògics: Axis Sylabus, Pedagogia Sistèmica, Body Music, Anatomia per al Moviment, Feldenkrais, Release, Body-mind Centering i AiKido.

Imparteix cursos regulars i intensius de Contact Improvisació (CI) a Tragant Dansa, Area, INECF Lleida, INEFC Barcelona, l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat de BCN . Facultad de Deporte de la Universidad de Leon; Conservatorio Superior de Danza de Malaga; Centro Cultural de  Porto Alegre, Universitat de Pelotas i Centro Coreográfico de Rio de Janeiro, Brasil; Institute for Choreography and Dance, Cork, Irlanda. Professora Convidada a Festivals i Congressos Internacionals de CI a Rússia, Brasil, Israel, Alemanya, França, Itàlia, Catalunya, Ucraïna, Finlàndia i Suècia; Membre fundacional i actiu de l’associació As d’Arts: Associació d’Artistes Performatius de Cardedeu. Cardedeu (2010-2014); Actuació i procés creatiu a ‘Cuerpo Desa(r)mado’ (Dansa Improvisació i Teràpia Psico-Corporal), dirigit per Dominik Boruchi. (2009-2012); Actuació i creació de ‘Peces d’Improvització’ als Festivals Internacionals de CI llistats en el apartat anterior; Ballarina a l’Opera Macbeth, Coreografia: Michael Keegan-Dolan, en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona(2004).

És professora del Departament de Pedagogia de l'ESMUC des del 2005.

Línies principals de recerca

  • Consciència i utilització del Centre de Gravetat Anatòmic en la pràctica musical, en la organització corporal en moviment i en l’ús quotidià del cos.
  • Métodes somátics aplicats a la pràctica musical.
  • Improvisació Musical/Improvisació Corporal.
  • Consciència corporal, emocional, i mental en l’acte d’interpretar.
  • Musicalitat del moviment, Dansa i Musica.

Últimes publicacions

  • Momblant, E. (2013). Vivencia corporal de la verticalidad. Campus virtual Màster Instituto Canzión.
  • Momblant, E. (2017). Presencia, ni más ni menos, Boletin Informativo Federación Internacional de Eutonía, 10.

Projectes de recerca i/o acció educativa

  • Grup de recerca MuMoI (2013)
  • Ponència sobre l’estat de Fluïdesa en l’acció de la Improvisació de moviment en els NEURO Concerts, ‘Ressonància Mutua’, organitzat per d’Institut de Recerca en Cervell, Cognició i Conducta (IR3C)  de la Universitat de Barcelona i l’Esmuc. (2013)

Enllaços