La música, pont entre l'Escola i Barcelona

Joana Roche
Joana Roche

Estudiant de Producció i Gestió de l'Esmuc

Posa't en contacte

La directora general destaca algunes activitats per a aquest curs

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share
Institut del Teatre
 

Un conveni amb l'Institut del Teatre permetrà dur a terme un postgrau d'arts escèniques i acció social

La directora general, Núria Sempere, ens explica activitats que involucren diverses especialitats de l'Escola, i destaca esdeveniments del Pla d'actuació de l'Esmuc 2019-20 que defineixen la línia general i els objectius més rellevants d'aquest curs.                                                        

En les dues primeres accions del Pla, la col·laboració amb els centres cívics de la ciutat i el cicle Museu Marés mostren la voluntat de crear un pont des de l'Escola fins la programació de la ciutat i la seva escena cultural. D'aquesta manera, els projectes de graduats i estudiants poden enriquir-la, participar en projectes més interdisciplinaris i donar els primers passos cap a la professionalització. Per exemple, en els concerts als centres cívics, l'objectiu és poder oferir un format on es donin claus a l'audiència sobre què succeeix en un escenari. En aquesta roda de cicles s'establirà una forta connexió amb el Centre Cívic Fort Pienc pel compromís d'enriquiment territorial de proximitat. Per altra banda, el cicle al Museu Marés dona rellevància a peces del museu, en què l'ex director general de l'Esmuc Josep Borràs escollirà obres musicals connectades amb l'espai on són exposades.

La voluntat d'introduir als estudiants de l'Esmuc en projectes més interdisciplinaris es va poder demostrar també a la participació del workshop internacional Dialogues with-in the city, organitzat pel Teatre Lliure i la Norwegian Theatre Academy el passat mes de setembre. En aquest taller hi van confluir estudiants d'arquitectura, teatre, escenografia i música per descobrir els sons i les atmosferes de la muntanya de Montjuïc, així com també assistir a tallers i xerrades. Es va treballar amb totes les perspectives que ofereix cada camp d'estudi que hi participava, donant una ensenyança eclèctica.

També trobem altres activitats on els estudiants en poden ser partícips però des de la vessant de l'aprenentatge. L'Esmuc col·laborarà el proper mes de novembre amb les jornades de recerca performàtica Indisciplines al Campus Arts de la Universitat de Barcelona. Es proposen unes jornades d'exploració sobre aquesta nova disciplina, on participaran més de dinou institucions. Un altre projecte del qual l'Escola en formarà part i a més cedirà els seus espai són les Jornades de Música i Salut, impulsades per la directora acadèmica de l'Esmuc, Melissa Mercadal.

Dins del pla d'actuació trobem un gran número d'activitats i experiències disponibles per a l'alumnat i específiques per a cada especialitat, però també cal destacar les novetats dins les línies generals, ja que defineixen la identitat i la metodologia de treball del centre. Núria Sempere destaca com aquest any entrem en col·laboració amb l'Institut Català de les Dones, amb qui es compartiran visions noves i es podrem enriquir les normes i pautes contra la discriminació per raons de gènere. Com a últim punt, també s'entrarà en un conveni de col·laboració amb l'Institut del Teatre per a un postgrau d'arts escèniques i acció social.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.