L'Esmuc com a eina per canviar el món

Marina Espartero
Marina Espartero

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

Bons ànims i col·loquis a l'acte inaugural del curs 2019-2020

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share
Acte inaugural
 

Clara Peya i Raquel García-Tomàs durant el col·loqui

Aquest cop, en la inauguració del curs, els protagonistes van ser els graduats i graduades de l’Esmuc. Van debatre sobre diversos temes, en un col·loqui moderat per Núria Sempere, directora general de l'Esmuc. A més, altres graduats que no hi van poder ser presents van enviar vídeos amb missatges positius i motivadors dirigits sobretot als alumnes –entre ells, la coneguda cantant Rosalía, però també el contratenor Xavier Sabata, i el pianista Marco Mezquida–.

Els presents de la sala vam poder escoltar diversos discursos càlids i encoratjadors, presenciar el lliurament del III Premi Esmuc de Treballs de Investigació de Batxillerat i a més, escoltar el Quartet Atenea –format per alumnes de l'Esmuc­– amenitzant l'inici i el final de l’acte.

La part més esperada de la jornada va ser, sens dubte, el debat entre cinc graduats de l'Esmuc: Celeste Alías, Enric Aragonès, Raquel García-Tomàs, Joan Magrané i Clara Peya, moderat per Núria Sempere.

Es van tocar temes com la importància de la diversitat dins de l'Esmuc, i el gran camí que encara queda per recórrer per aconseguir un entorn sa i igualitari entre alumnes, professors i treballadors del centre.

També van parlar del gran privilegi que tenim els alumnes de l'Escola, tant de ser-hi com de poder conèixer-nos entre nosaltres. Per això, van aconsellar en nombroses ocasions que ens barregéssim entre nosaltres i amb el públic, que fóssim creatius i que no tinguéssim por de fer projectes amb alumnes d'altres especialitats. Per contra, no es van oblidar de la importància del treball personal, advertint de cada un ha de conèixer el seu cos i trobar la seva manera de treballar individualment.

Després del lliurament del III Premi Esmuc de Treballs de Investigació de Batxillerat, un dels premiats va interpretar una peça amb el seu grup, utilitzant un curiós instrument de percussió que va impressionar a tots els assistents. Després d'aquesta petita animació, Carles Martínez, secretari general de Polítiques Educatives del Departament d'Educació, va efectuar el seu breu discurs, en el qual, sobretot, va animar l'Esmuc a continuar treballant en els seus projectes.

La inauguració es va tancar amb la interpretació de l'exòtica peça Amrit, de Kala Ramnath, per part del Quartet Atenea.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.