Valentí Moya meets Monk

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

Un disc sense precedents en l'àmbit del jazz manouche d'arreu

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

Valentí Moya és titulat superior en guitarra jazz (moderna) per l’Esmuc (2005-2010). Abans, durant i després de la seva formació a l'Escola s'ha anat convertint en un dels guitarristes, compositors, productors i docents referents del jazz manouche al nostre país. Ara ens presenta Valentí Moya meets Monk (Jazz Manouche Connection), un treball discogràfic (el tercer del seu projecte personal) sense precedents dins l'àmbit del jazz i del jazz manouche d'arreu, tret pel segell September (HKM) i produït pel mateix Moya.

Es tracta d'un tribut oficial a Thelonoius Monk amb un filtre de jazz manouche on l'univers de Monk es mostra en equilibri i desequilibri amb el Gypsy Swing de Django Reinhardt, buscant i trobant la sorpresa pel públic més fidel a un estil i l'altre. Nous i sorprenents arranjaments juntament amb temes propis i un ampli espectre de registres interpretatius construeixen un fil conductor que porten a l'oient a una gran i enriquidora descoberta.

El disc va ser gravat en diferents estudis de Barcelona i Sabadell i compta amb la participació d'amics i grans músics, molts d'ells exalumnes també de l'Esmuc, com ara Pablo Selnik (flauta), Edurne Arizu (acordió), Gemma Abrié (veu), Marco Mezquida (piano) i Pau Romero, qui va enregistrar part del disc i va es va encarregar del mastering a l'estudi Beat Garden de Barcelona. A la secció rítmica trobem el contrabaixista Oriol Gonzàlez, i el mateix fill de Monk a la bateria, en Thelonious Sphere Monk qui va venir a Barcelona a gravar quatre peces d'aquest disc. Cal destacar consells externs a la producció, però importants en el resultat, per part de la també exalumna Núria Belmonte i d'en Max Moya, fill d'en Valentí.

Des del seu llançament al mercat compta amb diferents crítiques i ressenyes importants (Enderrok, La Vanguardia, Revista MasJazz, Revista 440, etc), presentacions al festival Django L'H 2018, la nova jazz cava de Terrassa, Vermut jazz 2019 (L'Auditori), etc., un premi al millor treball discogràfic 2017 (amjm) i està reconegut per Thelonious Sphere Monk com un dels tributs a Monk més originals.

Escolta el disc a Spotify

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.