Elisenda Gutés

Esteve Colomer
Esteve Colomer

Estudiant de Musicologia de l'ESMUC

Posa't en contacte

Una actriu disfressada de secretària

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share
Elisenda Gutés
 

L'Elisenda, a El geperut de París

En els articles de l’Esmuc Digital sempre hem pogut observar, sobretot en aquesta secció, les diverses activitats que fan els membres de la comunitat educativa de l’Escola. Tot i que normalment ens hem centrat en els estudiants i graduats, en aquest cas ens fixarem en algú del personal administratiu. 

L'Elisenda Gutés és l’assistent de la direcció de l’Esmuc. A més, però, hem volgut conèixer la seva faceta artística fora del centre, ja que ella és actriu amateur, apassionada del teatre i també és la vicepresidenta del Teatre de Sant Vicenç de Sabadell. Ha actuat en diversos gèneres com teatre, teatre musical, curtmetratges, comèdia teatral, presentadora d’actes i lectures dramatitzades.

Elisenda Gutés

La seva afició teatral té origen al seu barri sabadellenc, ja que l’Elisenda vivia  a dues cantonades d’un teatre que feia anys que havia estat tancat, el Teatre de Sant Vicenç. És per això que un grup de jovent va decidir reactivar-lo i va anar captant gent del seu entorn. Com que entre aquests joves hi havia uns cosins seus, va ser així com hi va arribar a formar-ne part. Va començar, doncs, amb set anys, l’any 1975, amb la representació dels Pastorets. A partir d’aquell moment, tots els anys durant les festes de Nadal actuava en la representació de l'obra de Folch i Torres.

La seva vida d’actriu des del moment dels Pastorets era més aviat amb rols petits, el paper més important li va arribar ja d’adulta. Des que va començar a treballar al Teatre de Sant Vicenç i pel fet que a Sabadell el teatre ha anat creixent i agafant força, últimament li han arribat més ofertes. El punt d’inflexió va ser quan va participar en l’obra Tom Sawyer. A partir d’aquí, li van arribar ofertes de diversos grups, amb papers més importants i més llargs.

Com hem dit abans, l’Elisenda ha actuat en gran varietat de gèneres i situacions, però el gènere amb el qual està més còmoda és el vodevil, ja que és on ha actuat més sovint, gairebé sempre dins el grup Tatxa, i també perquè es tracta d'un gènere molt expressiu, i l'expressivitat és una de les seves qualitats. Però malgrat ser el gènere en el qual se sent més còmoda, assegura que no li agrada estancar-se, i és per això que ara està entrant sobretot en el gènere del teatre musical. Això fa que hagi de cantar, cosa que no li resulta gaire fàcil, però ho veu com un repte que afrontarà sense cap problema, com ja va fer al musical Castle School, al Teatre Victòria de Barcelona.

L’Elisenda, doncs, té un currículum artístic molt ampli, i ha participat en molts projectes. Aquesta propera temporada, durant l'època nadalenca, la podreu veure tan aviat fent de Llúcia als Pastorets de Folch i Torres al Teatre Sant Vicenç, com  fent d'infermera al vodevil Necessito una infermera, a La Bàscula de Sabadell. A la primavera del 2020, participarà en el musical infantil Tarzan, i ja es reserva la temporada 2020-21 per a un altre musical, Mamma Mia.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.