Molt "arte" en un entorn acadèmic

Esteve Colomer
Esteve Colomer

Estudiant de Musicologia de l'ESMUC

Posa't en contacte

El Gran Conjunt de Flamenco va ser conduït per Rycardo Moreno

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share
Rycardo Moreno
 

Rycardo Moreno

El passat dimecres 29 de maig a les 19h a l’Auditori acadèmic de l’Esmuc, sala 4, hi va haver el concert de Grans Conjunts de Flamenco, a càrrec dels alumnes de les especialitats de cante i guitarra. La direcció del concert va anar a càrrec del guitarrista, productor, arranjador i compositor Rycardo Moreno.

A 3 quarts de 7 la sala ja estava gairebé plena, i ràpidament es van anar omplint les poques cadires buides que quedaven. El tret inicial va ser el discurs del director del concert, Rycardo Moreno, el qual va adreçar unes paraules d'agraïment: primer de tot, felicità l’alumnat per tota la feina que havia fet perquè aquest concert fos possible. És per això que, en aquest agraïment als alumnes, va esmentar tots els intèrprets participants per donar-los a cadascun la importància que es mereixen. Després va aprofitar per agrair a l’Esmuc l’aposta, des d'anys enrere, d’oferir el grau superior de Flamenco, per defensar doncs la seva música i facilitar així que els joves que vulguin endinsar-s'hi, la puguin estudiar i puguin gaudir del gran equip de professorat que hi ha al darrere.

Es van interpretar peces de flamenco de tot tipus, fins i tot amb fusions d’altres estils. Hi va haver peces amb influència de jazz, homenatges, fusions amb música cubana i també amb elements típics del tango. Cal destacar la gran connexió entre els músics durant tot el concert i com es llançaven elogis entre els intèrprets. Convé subratllar també la direcció tan personal i directa del director, qui en algun moment anava fins al costat dels mateixos músics i els feia un comentari, o des del públic també feia algun comentari.

Aquest tipus de concert demanava la implicació del públic. Era una música que incitava a ballar, a animar els intèrprets, a fer “palmas” per acompanyar, etc. Malgrat hi haver algú que sí va saber estar i fer de públic, el públic acadèmic i el format d’auditori de música clàssica occidental desentonava en la festa muntada per aquests joves intèrprets de flamenco. Malgrat això, els intèrprets van saber aprofitar els aplaudiments finals per convertir-los amb “palmas” i fer un bis amb improvisació de cantes, on bona part dels nois, noies i el mateix Moreno es van engrescar i es van posar a ballar.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.