Genus angelicum

Luis Meseguer
Luis Meseguer

Estudiant de Composició de l'Esmuc

Posa't en contacte

Estudiants d’Antiga de l’Esmuc i Dichos Diabolos a Santa Maria del Pi

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

Una música que recull una història molt particular, d’això tractava el concert d’estudiants d’Antiga de l’Esmuc i l’agrupació Dichos Diabolos a Santa Maria del Pi el 6 de març de 2019.

En entrar a l’església, se’ns oferia un programa amb una acurada explicació sobre el projecte Genus Angelicum: tot un homenatge a la figura de Juan de Palafox (1600-1659), arquebisbe de Puebla de los Ángeles (Mèxic), defensor dels drets dels indígenes i gran promotor de la cultura. Segons ens explica el programa, l’educació musical va ser un dels punts cabdals de la política reformista de Palafox, i això es va reflectir en la qualitat instrumental i interpretativa de la capella de Puebla. L’arquebisbe va promoure la construcció de la Catedral, inaugurada amb un concert, que l’agrupació Dichos Diabolos i els estudiants d’Antiga han volgut reinterpretar. Aquest concert ha sigut el fruit d’una investigació molt precisa, i la oportunitat per estrenar una xeremia baixa feta pel taller de Juan Pablo Barreno a Segovia.

El concert ens oferia obres d’autors interpretats en la Puebla del s.XVII: Gaspar Fernández, Melchor Robledo, Juan Gutiérrez de Padilla, Francisco Correa de Arauxo, Hernando de Cabezón, Carlos Patiño, Francisco Guerrero i Philippe Rogier. Algunes de les obres interpretades són del mateix arxiu musical de la Catedral de Puebla. Tot combinant peces instrumentals i vocals, es podia veure l’ordre habitual d’una missa: Kyrie-Gloria-Credo, etc.

Van ser unes interpretacions plenes de vida, amb una distribució espaial dels instruments molt encertada. A més, la conducció entre una obra i la següent donava un fil conductor al concert, amb intervencions instrumentals i canvis en la seva disposició. Els cors infantils del Conservatori Professional de Música de Badalona i de l’Estudi Musical 143 van acabar d’arrodonir el conjunt.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.