Fòrum Educació Musical al s. XXI

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

Segona edició al mes de juliol

0
Share

Després dels Grans Conjunts, amb la participació gairebé de tota l’Escola, de la destacada col·laboració d’estudiants amb el Kronos Quartet, i ja sense classes, a 'ESMUC encetem el mes de juliol amb els cursos d’estiu i la segona edició del Fòrum Educació musical al segle XXI.

Adreçat als professionals de l’ensenyament musical, estudiants, músics i professorat d’infantil, primària i secundària, aquesta nova edició del Fòrum vol continuar oferint i ampliant el coneixement de les diferents temàtiques que són del seu interès. No cal dir que, a més, es proposen mantenir el bon record que la jornada de l’any passat va deixar entre els participants.

En aquesta ocasió, la jornada, que tindrà lloc l’1 de juliol, està dedicada a l’educació musical primerenca. Els assistents compartiran diferents sessions per conèixer com s’han anat incorporant nous programes formatius a l’educació musical que s'inicien en el naixement i, fins i tot, a l’embaràs. Així podrem conèixer com des de diferents experiències s’està ampliant la tradicional visió de les institucions educatives musicals que fins ara inicien la formació dels nens i nenes a partir dels 3 o 4 anys.

Avui en dia, la música ha demostrat, a través de la neurociència, la seva incidència en el creixement de les persones, desenvolupant capacitats i valors que apareixen amb la pràctica artística. Moltes investigacions consideren que l’ensenyament musical ha de ser present des del primer moment per, finalment, aconseguir una formació integral de la persona, amb uns valors i característiques que amb tota probabilitat l’ajudaran a ampliar els seus horitzons mentals i educatius. També podrem conèixer com cada vegada més les famílies són protagonistes implicades en aquest procés.

Professionals, com ara Paulo Lameiro, Reina Capdevila, Eugènia Arús, Alba Pujol i David Bueno, entre altres, compartiran al Fòrum les seves reflexions i experiències. Esperem aprofundir en aquest interessant tema i conèixer de primera mà quines són les fortaleses pedagògiques, socials, artístiques i quina és la seva relació amb el coneixement científic. Us hi esperem!

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.