Un mètode global de flamenco

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

Alba Guerrero desenvolupa un curs de cante en línia

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

El 2017 la cantaora Alba Guerrero, al costat d'Emilia Gómez i Sonia Rodríguez, del Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra, van crear un projecte d'ensenyament del cante flamenco gràcies a la tecnologia, Cante Flamenco Tech, la versió del qual en curs MOOC (Massive Online Open Courses) podeu trobar a Miríadax. Aquesta experiència va animar-la a seguir amb l'ensenyament del cant i gràcies a la col·laboració de Bernat Jiménez de Cisneros i el seu audiollibre Ritmo y compás, avui poden mostrar el primer curs en línia de cante flamenco descarregable. Volen que l'aprenentatge del cante sigui accessible per a tothom i estan fent tot el possible per aconseguir-ho. 

Logo Cante Flamenco Global

 

Després de graduar-se a l'Esmuc i cursar el Màster en Flamencologia, Alba Guerrero va seguir adquirint experiència com a professora en el Conservatori Superior de Música "Rafael Orozco" a Còrdova durant tres anys. L'Alba confessa que li apassionen els mètodes, raó per la qual porta anys investigant sobre la didàctica del cante flamenco amb la intenció de crear un mètode per al seu ensenyament.

Després d'aquest període de recerca s'ha aventurat a llançar el seu propi mètode. El resultat és Cante Flamenco Global, un sistema d'estudi tant presencial com online que aborda cinc àrees fonamentals del fraseig flamenco: el compàs, l'afinació, les dinàmiques, els recursos vocals i el timbre o metall de les veus flamenques.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.