Ignasi Terraza: retrat d’una carrera

Isaïes Albert
Isaïes Albert

Estudiant de Musicologia de l'ESMUC

Posa't en contacte

El pianista i professor de piano jazz de l’Esmuc protagonitza el Retrat d’Artista del Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share
Ignasi Terraza. Fotografia: Fernando Prats
 

Ignasi Terraza. Fotografia: Fernando Prats

Entre els mesos d’octubre i desembre del passat 2018 Ignasi Terraza va protagonitzar la secció Retrat d’un Artista, una sèrie de concerts d’homenatge emmarcats dins d’un festival que arribava just a les 50 edicions amb un cartell que reunia experiència i vigència: possiblement dos dels atributs que millor poden definir la carrera de Terraza. A través de cinc projectes diferents, repartits entre alguns dels escenaris més emblemàtics de Barcelona, el pianista va poder gaudir d’un homenatge que, més enllà de condecoracions, li permetia exhibir-se amb músics del més alt nivell. Tots els concerts, ja sigui pel format o pels integrants, eren inèdits a la ciutat de Barcelona.

El primer dels concerts va tenir lloc a la sala Luz de Gas el dia 31 d’octubre, on el músic formava part del Terraza-Boussaguet-Jones Trio. Pierre Boussaguet, contrabaixista clau en l’escena europea, ja havia estat anteriorment al festival i Victor Jones va estar bateria del pianista Michel Petrucciani. Una forma magistral d’iniciar el cicle.

Posteriorment la mateixa sala acollia un concert homenatge a Dexter Gordon, un dels primers jazzman americans que visitarien el recentment creat Festival de Jazz de Barcelona allà pels anys 60. El projecte, a càrrec del grup Joan Chamorro & Friends i titulat Sophisticated Giant: Dexter at 95! en clara referencia al treball publicat per aquest músic essencial del jazz, tenia lloc el 22 de novembre. En aquest cas, Terraza actuava als teclats com a sideman del grup liderat per Chamorro, fent una conjunta exhibició del repertori, ja considerat clàssic, del saxofonista californià.

Els tres últims concerts atorgaven un major protagonisme a la figura d’Ignasi Terraza, posant-lo a duo amb un músic diferent en cada ocasió. El primer d’ells, el 29 de novembre amb el saxofonista Luigi Grasso, dins d’un projecte que  ja havia pres forma en l’últim disc que ha enregistrat Terraza fins la data: Looking back and moving forward(2018), on també hi havia implicat l’Horacio Fumero, professor de contrabaix de l’Esmuc. En la següent cita, el 5 de desembre era Antonio Serrano qui prenia el rol d’acompanyar a Terraza. Membre de l’últim grup fix de Paco de Lucia, és una de les principals referències de l’harmonia en el terreny jazzístic en l’actualitat.

Per últim, el 12 de desembre, Andrea Motis es retrobava als escenaris amb un Terraza que l’ha vist créixer des de petita amb gires conjuntes per tot arreu. Aquesta última audició, al Palau de la Música Catalana, contenia un carregat sentit nostàlgic per al pianista i professor, ja que el feia retornar al lloc on va passar part de la seva joventut estudiant piano. Un magnífic lloc per tancar aquest cicle i retre-li homenatge a un pianista de referència que roman vinculat a l’Esmuc des dels seus orígens.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.