Patrimoni arquitectònic i talent musical

Ginebra Olives
Ginebra Olives

Estudiant de Musicologia de l'ESMUC

Posa't en contacte

Les Residències Musicals de La Pedrera tornen a becar graduats de l’Esmuc

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share
Marta Puig
 

Marta Puig

La Fundació Catalunya La Pedrera des del 2012-2013 impulsa els joves talents catalans de la interpretació musical  a través de les Residències Musicals. Hem d’entendre que la Fundació té uns objectius molt més amplis a part de la preservació del patrimoni gaudinià, ja que té també com objectius el foment i el desenvolupament de la cultura del país. Així, en el camp de la música, ha donat suport tant a projectes externs com propis: Residències Musicals, el Festival DeProp o els concerts de jazz al terrat de les Nits d'Estiu a La Pedrera.

El programa Residències Musicals es defineix per dos eixos: la residència de treball per a fomentar les col·laboracions amb altres intèrprets residents i els concerts per al gran públic a l’auditori de La Pedrera. La temporada 2018/2019, els residents són la pianista graduada a l’Esmuc Marta Puig, el violoncel·lista Roger Morelló i la violinista Sara Cubarsí, que entre el setembre i el maig oferiran concerts el tercer diumenge de cada mes a la tarda. A més, en aquesta setena edició s’ha incorporat la figura del compositor resident, amb l’encàrrec de compondre obres d’entre 5 i 10 minuts per a cada intèrpret resident. N’ha estat beneficiat el compositor Joan Magrané, també ex-alumne de l’Esmuc.

Marta Puig (Barcelona, 1992) obtingué les màximes qualificacions en el Grau en Interpretació Clàssica i Contemporània de piano de l’Esmuc, on aprengué amb Adolf Pla i Pierre Réach. Ha finalitzat el “Guildhall Artist Master” amb el pianista britànic Peter Bithell i actualment es perfecciona al Conservatorio della Svizzera Italiana amb Nora Doallo al curs “Artist Diploma”. Ha tocat en festivals, cicles i concerts a Espanya, Itàlia i Anglaterra. Recentment ha estat guardonada, com a solista, amb el 3r premi al “Norah Sande Award” al Regne Unit, amb un accèssit al Rome International Piano Competition i amb un premi de la coordinadora del Palau de la Música per accedir a la selecció del Primer Palau 2019.

Joan Magrané (Reus, 1988) estudià composició a l’Esmuc amb Agustí Charles i, posteriorment, a la Kunst Universität de Graz amb Beat Furrer i al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París amb Stefano Gervasoni. Les seves obres, que inclouen música de cambra, per a conjunt instrumental, per a orquestra simfònica, òperes i per a instrument solista, han estat interpretades arreu d’Europa. També ha estat resident a la Villa Medici a Roma (2016) i a la Casa Velázquez a Madrid (2017/2018).

Altres graduats de l’Esmuc residents a La Pedrera en temporades anteriors han estat el guitarrista Izan Rubio, el pianista Adrian Blanco, la flautista Elisabet Franch, el violinista Joel Bardolet, el pianista Carles Marigó, l’arpista Esther Pinyol, el baríton Josep-Ramon Olivé,  el clarinetista Víctor de la Rosa, la mezzo-soprano Anna Alàs i el pianista Lluís Grané.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.