Estudia màsters a l'Esmuc

Maria Traver
Maria Traver

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

Melissa Mercadal: “L’Esmuc és un centre d’alta qualitat i de referència del sud d’Europa”

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

Com cada any, durant el segon quadrimestre del curs acadèmic, l’Esmuc organitza diferents esdeveniments adreçats als estudiants que vulguin començar a formar part de l’Escola a partir del setembre. No són pocs els alumnes que entren cada any al centre, i són encara més els que contemplen l'Esmuc com a opció per continuar-hi els seus estudis. En aquest cas, ens hem endinsat en els màsters i postgraus que la mateixa Escola ofereix i per això, hem parlat amb la Melissa Mercadal, Coordinadora de Màsters i Recerca de l’Esmuc.

Aquest proper any 2018 s’inauguraran dos nous màsters: el Màster en Ensenyaments Artístics en Investigació Musical i el Màster en Management i Producció Musical.

El màster d’Investigació Musical serà el primer en tota Espanya que s’oferirà des d’un centre artístic superior: “Potenciar la recerca musical és una de les prioritats de l’Escola, que té un grup de recerca consolidat, i és una de les branques sobre la que es treballa durant el màster, com a pas previ al doctorat”, explica la Melissa Mercadal.

Pel que fa al màster de Management i Producció Musical, la projecció cap a un àmbit internacional fa que s’ofereixi íntegrament en anglès, amb la intenció, també, d’atreure alumnes d’arreu d’Europa. Tanmateix, tots els màsters que s'ofereixen a l’Esmuc tenen gran quantitat d’alumnes internacionals. Els professors que imparteixen els màsters pertanyen tant a la plantilla de l’Escola com convidats.

Els màsters tenen la durada d'un curs acadèmic. La qüestió d’adaptar el model de pla d’estudis de l’escola al 3+2 (és a dir, reduir el grau a tres anys i allargar a dos els màsters), encara està en valoració. De tota manera, es pot cursar el màster a temps parcial: existeix un percentatge bastant alt d’alumnes que es plantegen invertir més temps al màster i fer-ho en dos anys per arribar a un coneixement i una recerca més profunda per al treball de fi de màster.

Són al voltant de 350 les sol·licituds de màster adreçades a l’Esmuc, de les quals 150 són acceptades. Tenint en compte l’alta demanda, els alumnes que l’Escola pot acollir i la qualitat que vol oferir a cadascun dels alumnes, el resultat és que la selecció d’alumnes sigui reduïda a la meitat.

El perfil dels alumnes de màster correspon a persones amb estudis de música, la majoria gaudeixen d’estudis superiors, però tot depèn del màster que se sol·liciti. L’Esmuc acull estudiants d’un perfil internacional, també d’arreu de Catalunya i la resta del territori Espanyol.

Per què estudiar un màster a l’Esmuc?" hem preguntat a la Melissa Mercadal. “L’Esmuc és un centre d’alta qualitat, no només en l’àmbit català, sinó també a escala espanyola i europea. L’Escola és un centre de referència del sud d’Europa. Tenim un professorat molt qualificat, a part de les infraestructures que fan que els alumnes puguin rebre una bona educació”, ens ha respost.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.