El jazz que vindrà

Antoni Jorquera
Antoni Jorquera

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

Actualitat de la música moderna i el jazz a l’Escola

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

Per aquest segon quadrimestre el Departament de Jazz i Música Moderna ens ofereix un munt de possibilitats per a poder gaudir de música de qualitat. Ordenats cronològicament, per a saber quan s’ha de venir i poder-se fer un lloc a l’agenda, hi trobem el següent:

Divendres, 6 abril - Concert del cicle Emergents Barcelona Music Festival de l’Auditori amb l'Esmuc JazzProject. En aquest concert podrem gaudir de la música de la compositora i pianista Carla Bley sota la direcció de Joan Sanmartí, Joan Díaz, Joan Monné, Lluís Vidal i Francesc Capella, tal com la vàrem escoltar també als grans conjunts del proppassat gener. La mescla d’aquesta música amb uns músics emergents de primera qualitat farà d’aquest concert una gran experiència.

Dilluns, 4 juny – Gran Conjunt de Jazz i Música Moderna: Big Band – En aquesta ocasió el Departament té la sort de comptar amb Lluís Vidal com a director dels Grans Conjunts d’aquest any. Tot i que el repertori encara està per decidir, segur que ens espera un concert amb ambient i molta bona música per part dels estudiants que hi participaran.

Dimarts i dimecres, 5 i 6 de juny – Maratons de combos – Aquest any l’Esmuc organitza una Marató de combos on els grups de l’Escola estaran tocant contínuament des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. I aquest any, com a novetat, hi haurà algun convidat que vindrà a tocar amb els alumnes. El més destacat d’aquestes maratons que organitza l’Esmuc és que, en el primer quadrimestre del curs van ser un dels encarregats en fer la inauguració de la Sala 4 de l’Auditori com a sala de concerts de l’Esmuc. En aquest cas es tornarà a interpretar al mateix lloc.

Aquests projectes organitzats dels del Departament de Jazz i Música Moderna permeten donar una imatge exterior tant d’aquest mateix departament com de l’Esmuc. Pretén donar a conèixer les diferents maneres amb les que es pot interpretar jazz i també vol visualitzar la pedagogia transversal que fa servir el departament, la proximitat entre alumnat i professorat, i la importància d’això dins de la vida d’aquest estil musical. Professors i alumnes toquen en un mateix concert i fan treball colze a colze per a un perfecte ensenyament de la música tant del professor a l’alumne com també al públic assistent al concert.

I no podem oblidar les Jam sessions que es fan cada dimecres al bar de l’Auditori, on el públic gaudeix d’un lloc privilegiat on sentir bona música, un lloc que permet a l’alumnat i professorat tocar el seu instrument en un ambient distès i molt agradable, un lloc on la música es deixa fluir i es permet demostrar la seva llibertat, i al públic li permet gaudir d’un moment de desconnexió amb la vida rutinària.

Per a poder seguir tot el que està fent el Departament de Jazz i música moderna només heu d’anar al seu facebook i clicar “m’agrada”. I a gaudir de la bona música!

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.