Llançament de Tempus Viellatorum

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

Una nova gravació de música medieval al voltant de la fídula al segle XIII

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

El segell discogràfic Enchiriadis llançarà pròximament a la venda un enregistrament realitzat per Alejandro Tonatiuh Hernández, especialista en instruments medievals de corda fregada i exalumne del Departament de música antiga de l'Esmuc. El projecte Tempus Viellatorum gira al voltant de la fídula o vielle, instrument antecessor del violí que va gaudir de gran popularitat a Europa a finals del segle XIII i principis del XVI, com ho testifiquen diverses fonts tant teòriques com iconogràfiques de l'època. Era considerat un instrument ideal per interpretar qualsevol tipus de melodia, ja sigui de caràcter culte o popular, com cançons de trobadors, trouvères, conductus del repertori par alitúrgic, danses, etc. El projecte busca recrear la sonoritat de l'instrument de la manera més rigorosa possible basant-nos en la informació que ens proporcionen els tractats de l'època.

Per a la realització de la gravació ha comptat amb diverses col·laboracions. El Dr. Mauricio Molina, director del Curs Internacional d'Interpretació de Música Medieval que es realitza cada estiu a Besalú, i que també ha impartit classes en el Màster de música antiga de l'Esmuc, s'ha encarregat dels instruments de percussió així com de la conformació del repertori. També compta amb Raúl Lacilla, exalumne de l'ESMUC actualment especialitzat en gaites medievals, i Pepe Molarles Lluna tocant la cítola, així com en la realització de la presa de so, mescla i masterització. Tots ells són o han estat professors de l'esmentat curs de Besalú.

L'enregistrament va ser realitzada a la Sala Gòtica del segle XIV de la Cúria Reial de Besalú, edifici que proporciona una sonoritat ideal per a aquest tipus de música. El disc es pot trobar tant en botigues com en plataformes digitals i a la web d'Enchiriadis.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.