Grans Conjunts

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

Cinc dates per apuntar a l'agenda

0
Share

El curs passat, per celebrar el 15è aniversari de l’Escola, el cicle dels Grans Conjunts va tenir un format inèdit. En lloc de concerts separats per àmbits, i escenificant en certa manera la transversalitat que promou el nostre centre, formacions d’estils ben diversos van tocar plegades en un gran concert a la Sala 1 de L’Auditori. Després d’aquella experiència, i reprenent el format habitual del cicle, a finals de gener es presentaran cinc noves propostes (com sempre, amb entrada lliure) que portaran el bo i millor de l’Escola al gran públic.

La banda simfònica, dirigida per Jordi Francés, serà l’encarregada de donar el tret de sortida del cicle. La podrem sentir dijous 25 al paranimf de la Universitat de Barcelona.

El dia 29, i sota el títol “Amb els cinc sentits”, la cobla mostrarà l’esplendor del repertori concertístic per aquesta formació: Toldrà, Oltra, Joaquim Serra... però també Marc Timón, graduat de l’Escola amb una notable projecció professional.

També l’orquestra simfònica, en aquesta ocasió sota la batuta de Francesc Prat, inclourà en el seu repertori la composició d’un estudiant de l’ESMUC. Adan Bernabeu podrà escoltar així la seva obra junt amb la de dos clàssics: Prokófiev i Schubert. El concert serà el dia 30 a L’Auditori.

Especialment destacable és la proposta que presentarà l’endemà mateix el Departament d’Antiga. El conjunt, dirigit per Romà Escalas, dedicarà el seu concert a l'obra del Cançoner de Palau, el recull manuscrit més important de música hispànica de finals del segle XV i principis del XVI, amb 463 obres que mostren un panorama complet  del repertori de  la Capella de Ferran el Catòlic. Aquest concert serà el darrer dels actes que el Departament de Cultura ha programat per commemorar el 100 aniversari del naixement de Josep  Romeu i Figueras, poeta i crític literari al qual, amb aquest cicle d’activitats, s’ha volgut donar el reconeixement que mereix com a figura de la nostra Història.

L’ESMUC jazz Project tancarà aquest cop el cicle dels Grans Conjunts al teatre Zorrilla de Badalona, i ho farà amb "Univers Carla Bley", un projecte on els seus directors (Joan Monné, Joan Díaz, Joan Sanmartí, Francesc Capella i Lluís Vidal) recreen i reelaboren l’obra d’aquesta compositora, pianista i organista nord-americana.

Com veieu, l’oferta de concerts és prou diversa per satisfer els gustos de tothom. Apunteu-vos les dates a l’agenda i no hi falteu!

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.