Bach, al centre del Barroc Europeu

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

CD de Guido Iotti, a l'orgue de l'Església de Cabrera de Mar

0
Share

El nou CD de Guido Iotti, enregistrat a l’orgue de l’església parroquial de Cabrera de Mar (Maresme) porta per títol Bach, al centre del Barroc Europeu. La presentació va tenir lloc a Cal Conde, edificació documentada el 1231.

Aquest CD va quedar primer en la classificació setmanal de novetats discogràfiques internacionals del programa MPClàssics de Catalunya Música, en la qual participaven prestigioses formacions instrumentals i vocals, així com altres solistes de gran ressò actual.

L’orgue de l’Església Parroquial de Sant Feliu de Cabrera de Mar (Späth, 1990) presenta, des del punt de vista estilísitc, una feliç unió entre l’estètica sonora alemanya del periode Barroc i les sonoritats més amables de l’Europa del Sud. La pronúncia, més aviat transalpina, és adequada fins i tot per l'articulació vivaç que requereixen les transparents polifonies mediterrànies. En aquest enregistrament, la figura de Johann Sebastian Bach, entès com a compositor central del panorama barroc europeu, s'envolta de figures de compositors que l’han influenciat precedentment o que l’han seguit, portant l’evolució de l’estil barroc vers el classicisme. Així, a més de J. S. Bach, també podem sentir obres del compositor, organista i clavicembalista italià Bernardo Pasquini, hereu de la gran escola de Girolamo Fresobaldi i fundador de l’Acadèmia “Arcadia’’ junt amb el violinista Arcangelo Corelli i altres grans instrumentistes de l’època; o altres obres de Georg Muffat, que estudià amb Bernardo Pasquini i també va conèixer Corelli.

El ventall de països que formen els compositors d’aquest CD s'esten fins a Catalunya, amb la Sonata de Narcís Casanoves, de l’Abadia de Montserrat, que és influenciat per l’Escola de Domenico Scarlatti, i finalitza a França amb el Noel de Claude Balbastre.

Podeu escoltar aquest CD a la Biblioteca de l'ESMUC.

Bach al centre del Barroc Europeu 

Guido Iotti, orgue

Orgue de l'Església de Cabrera de Mar

Discant, 2011

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.

Contingut Actual

Número 6, març 2012

Contingut Anterior
Números anteriors
Veure tots els números de L'ESMUC digital