Èxit del Fiddelitzem-nos

Ferran Planas
Ferran Planas

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

Aforament complet a la nova edició del curs per a instrumentistes de corda

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share
Fiddelitzem-nos
 

El graduat Pere Nalasc, professor en aquesta edició de Fiddelitzem-nos

Els passats 18 i 19 de febrer es va celebrar a l’Esmuc una nova edició del Fiddelitzem-nos, unes jornades proposades pel Departament de Jazz i Música Moderna i el professor Oriol Saña adreçades a intèrprets professionals, professors d’escoles de música i conservatoris i estudiants de totes les edats d’instruments de corda fregada, enfocades a la pràctica instrumental, la improvisació o la composició, relacionant la música clàssica occidental amb les músiques populars com el pop i el jazz o les músiques tradicionals. La intenció és la de complementar així el perfil d’intèrpret habitual, donant-li una amplitud de mires i alguns recursos que l’ajudaran a ser més autosuficient tant en la docència com en la interpretació.

Aquesta proposta neix després de l’èxit del primer Barcelona Fiddle Congress, organitzat pel Departament de Jazz i Música Moderna de l’escola que es va celebrar el 2013 i del qual se’n va fer una segona edició el 2016 amb la voluntat d’esdevenir bianual amb la celebració del proper congrés el 2018. A partir de llavors, l’Esmuc i l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) es van coordinar per a organitzar tallers intensius de cap de setmana enfocats al fiddle per a mantenir una formació continuada, tant a l’escola com a diferents punts del territori, com per exemple Viladecavalls o Lleida, que també van servir per a preparar el segon congrés.

L’èxit d’aquesta darrera edició va ser total, ja que les places es van exhaurir uns dies abans de la seva celebració amb molts alumnes que ja havien participat al Barcelona Fiddle Congress o en edicions passades del Fiddelitzem-nos.

Durant les jornades d’aquest febrer també vam poder sentir un concert a càrrec dels professors del curs que es va dur a terme al Pipa Club de Barcelona el mateix dissabte dia 18 a les deu del vespre.

El professorat d’aquesta edició incloïa l’exalumne de l’Esmuc Apel·les Carod, Casey Driessen, Fiona Monbet, el professor de violí jazz Oriol Saña i els membres de l’AUPAquartet (Asier Suberbiola, Pere Nalasc, Felipe Escalada i Martín Menéndez). Alguns d’aquests professors ja els vam poder veure l’any passat en el marc del Barcelona Fiddle Congress.

Gràcies als dos congressos celebrats a l’escola i a les diferents edicions del Fiddelitzem-nos, Barcelona s’està convertint en un centre de referència per al gènere fiddle, terme que engloba qualsevol instrument de corda fregada que tingui un ús de caire popular o tradicional.

Fiddelitzem-nos - Sala Orquestra

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.