Conjuntant els grans conjunts

Jaume  Estalella
Jaume Estalella

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

El concert del 29 de gener mesclarà representants de totes les disciplines que ofereix l'Escola

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share
Conjuntant els grans conjunts
 

Lluís Vidal, Joan Díaz, Joan Sanmartí, Francesc Capella i Joan Monné són els compositors i directors de l'Esmuc Jazz Project

Com bé sabem, des de la seva formació l'any 2001 l'Esmuc neix amb una voluntat de transversalitat en la seva proposta educativa. Això és, la intenció de crear un diàleg ric i fecund entre les diferents disciplines i especialitats que ofereix. Quinze anys després, i celebrant-los, el concert de grans conjunts del mes de gener vol ser un reflex d'aquesta riquesa, oferint un programa en que veurem interactuar músics de les diferents especialitats que conviuen al centre.

A la primera part d'aquesta especial proposta sentirem una sèrie de composicions i arranjaments de Joan Díaz per a cobla, quintet de Jazz i guitarra flamenca. Les peces van ser compostes originalment per a la cobla Sant Jordi i la guitarra de Niño Josele i en aquesta ocasió ens les oferiran la cobla de l'Esmuc, juntament amb un quintet d'alumnes del Departament de jazz amb el mateix Jordi Díaz al piano i Juan Antonio Lopez Moya a la guitarra flamenca, ex-alumne de l'escola.

Seguidament la cobla deixarà pas a l'orquestra simfònica que interpretarà la obra Blau de Bernat Vivancos. Finalment podrem gaudir d'una altra obra simfònica composta especialment per a l'ocasió per part dels compositors de l'Esmuc Jazz Project: Lluís Vidal, Joan Sanmartí, Joan Monné, Joan Díaz i Francesc Capella, tots ells professors del centre. L'obra consistirà en quinze poemes musicats extrets del Bestiari de Pere Quart (cada compositor n'ha escollit personalment tres), per als quals s'afegiran a la l'orquestra flabiol, tible, tenora, un quintet de jazz i cantants graduats de l'Escola: Gemma Abrié, Celeste Alías i Rubén Fernández.

El concert serà el diumenge 29 de gener a la sala principal de l'Auditori. De ben segur serà una gran oportunitat per a gaudir del diàleg entre diferents disciplines artístiques, diàleg en que totes elles s'enriqueixen mútuament i s'omplen de vitalitat i sentit.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.