Marc Sambola

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

Curs 2006-2007

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

Segurament l'haureu vist com a director del grup vocal Amarcord i a l'Oh Happy Day de TV3, però aquesta és només una de les facetes d'en Marc Sambola. En l'àmbit teatral i cinematogràfic, ha compost la música de diversos musicals i bandes sonores (Projecte Rwanda), però també hi ha fet de director musical, com a Ojos verdes. També és guitarrista, i com a tal va estudiar a l'Esmuc i el podem escoltar, per exemple, en duo amb el cantant Daniel Anglès. I a hores d'ara ja deu ser volant a Los Angeles, on continuarà la seva trajectòria com a compositor.

"
Quintet de tangos

Josep Vila, Anna Serret, Javier Fierro, Andrea Chao i Marc Sambola, el quintet de tangos que van crear a l'Esmuc aquells anys.

Escola Superior de Música de Catalunya: només aquest nom ja imposa un respecte per si sol, i sumat a la llista de pedagogs i intèrprets increïbles que transmeten els seus coneixements dins el centre, és normal que la majoria d'alumnes catalans vulguin fer aquest recorregut formatiu.

Recordo estar fent les proves d'accés, mirar per la finestra i, sota un sol imponent, veure el majestuós Teatre Nacional i la torre Agbar de fons. Em vaig dir "Jo vull entrar aquí". I vaig tenir sort. Vam ser la promoció que dinava, feia relacions públiques i creava idees per nous projectes al pati interior, un lloc de trobada per totes les disciplines (va ser una mala notícia el seu tancament). També vam ser la promoció que va viure com les portes de les aules començaven a cedir i és que a vegades l'arquitectura preciosa de l'edifici no té en compte l'ús diari que se'n farà i clar, tantes vegades m'obrien la porta mentre estudiava... sempre hi havia alguna temptació per fer una pausa.

No sé si encara succeeix, però entrar a l'Esmuc i haver-te de llegir el Gènesi de la Bíblia era com a poc traumàtic i meravellós a la vegada –Josep Pujol, això va per tu!–. I què dir de l'apassionat Luca Chiantore, encara ara quan em trobo a algú que va estudiar amb mi o que hi ha passat en algun moment o altre el recorda amb els ulls ben oberts.

Jo era dels guitarristes que estudiava als passadissos o a les dutxes, però la imatge de la gent fent cua una hora abans que sortissin les llistes de reserva d'aules per l'endemà era impactant. Guardo molts instants de bons records, ara en la distància m'adono que som uns privilegiats.

Marc Sambola

"

El curs 2006-2007...

Tot just a l’inici del curs 2006-2007 va tenir lloc l’homenatge a la pianista catalana Alícia de Larrocha, un acte en què es va inaugurar la placa commemorativa de l'aula que porta el seu nom. L’octubre d’aquest mateix any també va visitar l’Escola el president de la Generalitat Pasqual Maragall i va sorgir el primer cicle estable de l’Esmuc “Els concerts de l’Acadèmia”. El 4 d'octubre també ens va visitar la pianista russa Elisabeth Leonskaja, que va impartir una classe magistral a l'Escola. L’any 2007 també va ser molt especial per moltes altres raons. Per suposat, la visita de la prestigiosa violinista Anne-Sophie Mutter al març d'aquest any va ser un dels grans esdeveniments; però també perquè a finals del mes de gener de 2007 van debutar les primeres tres formacions de l’Escola: la Cobla, l’Orquestra Simfònica i la Big Band. 

Anne-Sophie Mutter visita l'Esmuc

El març de 2006, Anne-Sophie Mutter va visitar l'Esmuc

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.