Laura Farré Rozada

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

Curs 2011-2012

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

La pianista, matemàtica i investigadora Laura Farré Rozada s'ha graduat fa poc dels seus estudis a l'Esmuc, amb un projecte sobre música pianística francesa del qual ens ofereix un tast a l'article d'aquest número. Actualment està completant els seus estudis amb el màster d'interpretació amb el professor Jean-François Dichamp, a la mateixa Esmuc. La seva multiplicitat d'interessos la porta des de col·laborar amb Love of Lesbian fins a divulgar repertori pianístic poc conegut, com l'obra del compositor búlgar Vladimir Djambazov.

"
Laura Farré

Laura Farré (tercera per l'esquerra, a primera línia) amb altres pianistes de la seva promoció

Poder estudiar a l'Esmuc va ser durant molt de temps la meva il·lusió. La intuïció em deia que seria un lloc que em transformaria, i així ha sigut. Encara recordo el nerviosisme i l'expectació del primer dia, l'al·licient de poder formar part d'aquesta comunitat i les ganes d'aprofitar al màxim aquesta etapa. També la posada a prova de la meva pèssima orientació, ja que durant les primeres setmanes, l'arquitectura homogènia de l'edifici em va fer protagonitzar més d'un episodi d'auto-reflexió. Afortunadament, el fet d'haver de canviar de classe sovint em va permetre dissimular-ho millor. Moltes van ser les experiències d'aquell primer any, gran part de les quals no haguessin sigut possibles sense la immensa diversitat i riquesa que em van aportar els meus companys, amb els que vaig riure, plorar, tocar i sobretot, disputar aules. Però sempre vaig intentar tractar aquest últim aspecte amb molta tendresa, ja que no sabia qui em passaria les pàgines a la propera audició de cambra, i per poder provar el piano abans de l'audició sempre calen aliats!

Laura Farré

"

El curs 2011-2012

Neix un nou instrument divulgatiu de l'Escola, L'Esmuc Digital. Comença una època de crisi i retallades a l'educació musical superior, i es reivindica el nom de grau per a les titulacions artístiques superiors. S'inicia el projecte de col·laboració pedagògica Tàndem, en col·laboració amb l’Escola Poblenou del barri de Provençals. Neix l'Associació d'estudiants de l'Escola, l'ASSAE. Se celebra el bicentenari de Liszt i també s'homenatgen Toldrà, Montsalvatge, Lamote de Grignon i Guinjoan. Conjuntament amb el Museu de la Música, s'ofereix un curs d'organologia. L'Esmuc col·labora amb la primera edició del Mixtur, el festival de noves experiències musicals. La Simfònica de l'Esmuc actua conjuntament amb l'OBC, mentre la Banda ho fa amb la Banda Municipal de Barcelona.

Projecte Escoles Tàndem

El Projecte Tàndem vincula dues institucions educatives a través d’un projecte pedagògic singular

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.