A punt per reviure els Grans Conjunts

Roser Serrano
Roser Serrano

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

Del 24 al 31 de gener tindran lloc els concerts dels Grans Conjunts de l’Esmuc a l’Auditori

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

Com saben tots els alumnes de l’Escola, cada gener té lloc el cicle dels Grans Conjunts que tanca el primer quadrimestre del curs acadèmic. Tot alumne pot participar en aquestes activitats, de forma curricular o extracurricular, i també dins d’àmbits que no siguin el seu. Són uns dies d’assaig, treball conjunt amb altres companys i a la vegada intens, preparant un repertori determinat que finalment s’interpretarà en un concert a l’Auditori, de ben segur que amb moltes experiències.

Aquest any, el grup de la Big Band de Jazz llatí serà el que obrirà aquest cicle de l’Esmuc amb un concert a l’Auditori el divendres 24 de gener, dirigit per Eduardo Tancredi. El vespre del dilluns 27 tindrà lloc el concert del Conjunt de Música Tradicional, portat per Marcel Casellas. Com bé diu el mateix Casellas: “el Gran Conjunt de Música Tradicional de l’Esmuc posa els sons pregravats al servei de les tímbriques tradicionals catalanes i dels gèneres de ball més significatius de la nostra tradició, i és que el concert que ens oferiran aquesta vegada, serà una combinació de música electrònica i música tradicional, de ben segur que sorprenent. El dimecres 29 serà l’orquestra simfònica i la cobla qui ocuparà l’Auditori. Un concert que començarà amb un repertori característic de les dues formacions per separat, i que acabarà amb la interpretació conjunta de dues peces d’un repertori no tan típic: La processó, per a orquestra i cobla, obra de Xavier Pagès, i el Concert Catalanesc, per a tenora solista, cobla i orquestra, de Salvador Brotons, que ell mateix dirigirà. El cicle finalitzarà el divendres 31 de gener, amb el concert del Conjunt de Música Antiga, dirigit per Xavier Díaz-Latorre, que interpretaran l’òpera de John Blow Venus i Adonis.

Tots els concerts d’aquest cicle es faran a les sales de l’Auditori de Barcelona amb entrada gratuïta per a tothom, i començaran a les 19h. És una oportunitat per descobrir noves peces i mescles de formacions o per sentir, una vegada més, obres ja conegudes interpretades pels alumnes de l’Escola.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.