Seguim en lluita

Junta directiva
Junta directiva

ASSAE - Associació d'Alumnes de l'Esmuc

Posa't en contacte

Relleu a la junta directiva de l'ASSAE

Zona ASSAE
Altres publicacions
0
Share

L'Associació d'Alumnes de l'Esmuc ha celebrat, aquest inici de curs 2013-14, un procés electoral per renovar la seva junta directiva. Es van presentar sis candidatures, que van sortir escollides amb el següent resultat:

 • Maria Lamata: 84 vots
 • Daniel López: 82 vots
 • Laura Lacueva: 81 vots
 • Robert Garrigós: 80 vots
 • Antoni Martínez: 54 vots
 • Vernau Mier: 29 vots

Aquestes sis persones, doncs, hem constituït la junta amb els següents càrrecs:

 • Presidenta, Maria Lamata
 • Vicepresidenta, Laura Lacueva
 • Secretari, Robert Garrigós
 • Tresorer, Daniel López
 • Vocals, Antoni Martínez i Vernau Mier

Aquests càrrecs s'hauran de ratificar en una propera Assemblea General Extraordinària dels socis de l'Assae, tal i com estipulen els seus estatus. Mentrestant, però, la junta ja treballa en els seus objectius, que també es presentaran en Assemblea:

 1. Denunciar les retallades al pressupost de l'Esmuc. Des que a finals del curs passat es van anunciar les enèsimes retallades al pressupost de l'Esmuc, els seus efectes es veuen reflectits en molts aspectes del funcionament de l'escola. No deixarem de denunciar aquesta situació tot treballant per invertir-la.
 2. Encoratjar la participació dels estudiants. La nostra educació musical és un dret pel qual tenim l'obligació de vetllar. En la mesura que siguem conscients de la nostra responsabilitat i en participem tot l'alumnat, més fàcil serà la tasca i tindrem més temps i de més qualitat per dedicar al que hem vingut a fer a l'Esmuc: fer música.
 3. Vetllar per la gestió de l'escola. La responsabilitat de la gestió de l'escola recau, en darrer terme, en l'equip directiu, però no defugirem la responsabilitat d'exigir la millora d'aquells aspectes de gestió que ens afecten directament.
 4. Fer escola. L'escola som tots: professorat, personal d'administració i serveis i alumnat. També els alumnes, doncs, som responsables, en tant que principals beneficiaris, de les activitats extra acadèmiques de l'escola que complementen la nostra educació musical. És en aquest sentit que la junta de l'Assae promourà totes aquelles activitats que facin escola.

I com hem dit que ja estem treballant en tots aquests aspectes, no volem desaprofitar aquesta ocasió per denunciar, de nou, la situació precària en què es troba l'Esmuc des del començament d'aquest curs. Les mobilitzacions dels alumnes de finals del curs passat s'han reprès amb força.

El dia 24 d'octubre, dia de vaga al sector d'ensenyament, els alumnes i professors vam anar a la plaça Sant Jaume de Barcelona a fer-hi unes classes obertes i després ens vam afegir a la manifestació general a la plaça Catalunya. I el mateix dia de l'acte d'inauguració del curs, el 29 d'octubre, els alumnes van organitzar un concert de marxes fúnebres a les portes de l'auditori, que va ser coberts per diversos mitjans de comunicació.

Vegeu el reportatge de Barcelona TV sobre les mobilitzacions.

Malgrat les promeses de la direcció de l'escola que la qualitat de l'ensenyament a l'Esmuc no es veurà afectada per les retallades, els alumnes sabem i veiem cada dia com això ja està passant, i seguirem denunciant aquesta situació inadmissible en l'única escola superior d'ensenyaments musicals pública de Catalunya.

Més informació sobre les mobilitzacions dels alumnes al web Esmuc en lluita i al web de l'Assae.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.