Aire i ànima

Cristina Comaposada
Cristina Comaposada

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

Concert a càrrec del Quartet Neuma al Born, dins del cicle "Noves arrels" de l’Esmuc

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

A la Barcelona del 1700, la dansa i la música eren elements importants i vius que bategaven amb força als barris de la ciutat. La varietat de cultura popular i festiva rondava pels carrers dels barcelonins que esperaven amb delit l’ambient cultural, de gresca i xerinola del qual d’alguna manera sentien formar-ne part. En aquest marc, la música gaudia d’una posició privilegiada dintre de la societat, i fins i tot la compra i venda d’instruments musicals ocupava un sector rellevant del comerç. El Born Centre Cultural remou el passat per invocar l’herència històrica d’un temps en què la diversitat i l’abundància cultural despuntaven exuberants en una societat pròspera i activa. Així, doncs, ens conviden amb una gran varietat de concerts, entre d’altres activitats, a través d’un programa que s’estructura en dues parts. Per un costat, l’Esmuc ens presenta tres cicles d’activitats: els Divendres musicals, Noves arrels (els dimecres) i Punt de música (tallers infantils els primers diumenges de cada mes); i de l’altre, una sèrie de concerts i cicles proposats pel mateix Born CC.

El Quartet Neuma van oferir-hi un concert gratuït el 9 d'octubre, acollit dintre de la proposta del cicle de Noves arrels, al voltant de les 19.30 h de la tarda a la Sala Moragues del Born CC. A ritme de jazz i amb un petit programa en mà, el públic esperava mirant a banda i banda, encuriosit per la sala on es trobava. Cortines de vellut llampants i il·luminades amb un toc molt íntim envoltaven part del petit aforament, tot plegat, formant un espai molt peculiar. En el centre de l’escenari, restaven els quatre faristols que més tard van ser omplerts per Estela Córcoles, Alejandra Villalobos, Anna Pujol i Raquel Díaz. Les quatre flautistes que formen el Quartet Neuma ens van presentar un repertori divers que ens va transportar des de l'àmbit més contemporani viatjant temps enrere amb altres estils fins el barroc. Destacaven una sonoritat molt compacta i diversa, tant explotant les diferents possibilitats tímbriques com també jugant amb la versatilitat d’instruments de la família de la flauta, tot en conjunt, amb "Aire i ànima", amb molt de sentiment. Cal dir que Anna Pujol amb una iniciativa molt encertada, fent així l’acte molt més proper i entenedor, acompanyava l’inici de cada peça amb un breu comentari d’autor i estil. D’aquesta manera les peces més descriptives esdevenien un mapa visual, on cada espectador s’entretenia a posar en marxa la imaginació mentre la música fluïa a mans del quartet.

El Quartet Neuma forma part del col·lectiu d’estudiants de L’Esmuc i ens proposa una visió jove i innovadora que aporta un nova sonoritat en l’àmbit cambrístic. Per aquesta raó, el cicle "Noves arrels" té la intenció de donar empenta als joves talents amb aquest esperit fresc i emprenedor, facilitant-los així donar-se a conèixer en el panorama musical.

Quartet Neuma

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.