Brava, Victòria!

Redacció ED
Redacció ED
Posa't en contacte

La Biblioteca de l’ESMUC, amb el documental sobre la soprano Victòria dels Àngels

2
Share

La Biblioteca de l’ESMUC ha col·laborat amb l’equip de producció del documental Brava, Victòria!, que retrata la figura de la soprano Victòria dels Àngels, dins i fora de l’escenari, a partir de l’arxiu de pel·lícules filmades per la mateixa artista, totalment inèdites. Des de l’Escola s’ha facilitat l’accés dels realitzadors del documental al fons de partitures que la Fundació Victoria de los Ángeles té dipositat a la Biblioteca.

El documental, dirigit per Maria Gorgues, s’estrena el dilluns 3 d’octubre al Gran Teatre del Liceu, amb un recital previ a càrrec dels becaris de la Fundació Victoria de los Ángeles, alguns dels quals són estudiants o graduats de l’ESMUC.

El documental Brava, Victòria! ha estat produït per Cromosoma, en coproducció amb el programa Sense ficció de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, amb l’ajut de l’Institut Català d’Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya i amb les col·laboracions de la Fundació Victoria de los Ángeles i de la Fundació del Gran Teatre del Liceu.

Aquest és el primer documental que es fa sobre Victòria dels Àngels i pren com a punt de partida les pel·lícules filmades per la soprano als anys 50 i 60. A més, també s’hi afegeixen testimonis dels seus companys d’escena, com el tenor Luigi Alva; el director Rafael Frühbeck de Burgos; els pianistes Manuel García Morante i Albert Guinovart; la filla del pianista Paul Berl, que va acompanyar l’artista en les seves gires; a més de crítics, companys de la lírica i admiradors. 

Contingut Actual

Número 1, octubre 2011

Contingut Anterior
Números anteriors
Veure tots els números de L'ESMUC digital