Claude Debussy / Miquel Oliu: Preludis per a piano

Jordi Masó, piano 

Claude Debussy: Preludis (Llibre II, 1911-12) 

1. Brouillards 

2. Feuilles mortes 

3. La Puerta del Vino 

4. «Les Fées sont d’exquises danseuses» 

 

Miquel Oliu: 2 Preludis (Homenatge a Claude Debussy) (2016)  

I. Misteri de nit 

II. Misteri de llum 

 

Claude Debussy: Preludis (Llibre II) 

5. Bruyères 

6. "General Lavine" - eccentric 

7. La terrasse des audiences du clair de lune 

8. Ondine 

 

Miquel Oliu: 2 Preludis (Homenatge a Claude Debussy) (2018-19)  

III. Misteri de l'entrega 

IV. Misteri de l'instant 

 

Claude Debussy: Preludis (Llibre II) 

9. Hommage à S. Pickwick Esq. P.P.M.P.C. 

10. Canope 

11. Les tierces alternées 

12. Feux d'artifice 

 

Jordi Masó 

Nascut a Granollers, es va formar al Conservatori d'aquesta ciutat amb Josep M. Roger, amb Albert Attenelle a l'Escola de Música de Barcelona i amb Christopher Elton i Nelly Akopian a la Royal Academy of Music de Londres, on va graduar-se amb la màxima distinció (el DipRAM) l'any 1992. 

És el pianista català en actiu amb una discografia més extensa. Entre els més de seixanta discos que ha enregistrat, destaquen els sis CD amb l'obra completa per a piano de Frederic Mompou (Naxos) i els tretze de la integral de Joaquín Turina (Naxos). També ha gravat les integrals pianístiques de Robert Gerhard, Xavier Montsalvatge, Déodat de Sévérac, Joaquim Homs, José Antonio Donostia, Ricard Lamote de Grignon i Joan Massià, a més de discos dedicats a Mario Castelnuovo-Tedesco, Josep M. Ruera, Salvador Brotons, Josep Soler i Benet Casablancas. 

Qualificat pel prestigiós crític nord-americà Harold C. Schomberg com a "un pianista sòlid i intel·ligent", el repertori de Jordi Masó inclou música de totes les èpoques, amb una especial dedicació a la música dels segles XX i XXI. Ha estrenat moltes obres que alguns destacats compositors actuals li han dedicat. 

És professor de piano a l'ESMUC i al Conservatori de Granollers. Des de 1996, és membre del grup BCN 216 dedicat a la difusió de la música contemporània. L'any 2008 va ser guardonat amb l'Associated Royal Academy of Music (ARAM) a Londres, distinció que aquesta institució atorga als seus ex alumnes més destacats. 

Ha publicat també set llibres de ficció: els reculls de contes Els reptes de Vladimir (2010, Témenos 2018), Catàleg de monstres (Marcòlic-Alpina, 2012), Les mil i una (Témenos, 2015), Polpa (Males Herbes, 2016), La biblioteca fantasma (Males Herbes, 2018), Ambrosia (Males Herbes, 2020) i la novel·la L'hivern a Corfú (Males Herbes, 2019).