20/10/2020 - Beques Anna Riera

La Fundació Anna Riera ha concedit les seves beques a nou estudiants que realitzaran quart curs del Títol Superior de Música a l’ESMUC. 

Les beques Anna Riera són ajuts de reconeixement a l'excel·lència acadèmica i instrumental, d'una dotació de 4.000 euros cadascuna, i tenen la finalitat de facilitar la dedicació exclusiva a l'estudi. 

Els estudiants d’aquesta edició són: Celia Libertad Eliaz Mijares, Andrea García García, Isabel Junquera Benitez, Alejandro López Amado, Maria Isidoro López, Alejandro Manito Domínguez, Ana Parejo Belando, Marçal Perramon Moreira, i Emma Stratton Pedret, quatre de les quals participaran al concert d'aquest 20 d'octubre.

 

Programa

Sonata per a viola i piano, op. 11 núm. 4 de Paul Hindemith 

    I. Fantasie  

    II. Thema mit Variationen 

    III. Finale (mit Variationen) 

  • Celia Eliaz, viola 
  • Eudald Buch, piano 

 

Sonata núm. 3 en si b M, K281 de W. A. Mozart

    I. Allegro

    II. Andante amoroso

    III. Rondeau - Allegro

  • Emma Stratton, piano 

 

Chant du Menestrel, original per a violoncel i orquestra d'A. Glazunov (Arranjament d’Ana Parejo per a saxo i piano) 

Rapsodia per a saxo i orquestra de Claude Debussy (Arranjament de Vincent David per a saxo i piano)

  • Ana Parejo, saxo 
  • Albert Giménez, piano 

 

Sonata per a violí i piano, núm. 1, op. 105 de R. Schumann

    I. Mit leidenschaftlichem Ausdruck 

    II. Allegretto 

    III. Lebhaft 

  • Andrea García, violí 
  • Miguel Ángel Dionis, piano 

 

Celia Libertad Elíaz 

Nascuda a Caracas (Veneçuela, 1997), Celia Elíaz va començar a estudiar viola i pràctica orquestral amb 6 anys al Sistema Nacional d'Orquestres de Veneçuela. Amb 12 anys va entrar a l'Orquestra Simfònica Juvenil de Caracas, amb la qual va realitzar gires internacionals per Europa, Estats Units i Àsia. Amb 16 anys va començar els seus estudis de viola a l'escola de música Mozarteum Caracas amb la professora Adriana Virgüez Cruz i l'any 2019 va obtenir el segon premi del Concurs Francesco Geminiani, a Verona, Itàlia.  

Ha rebut classes de música de cambra d’Arnaldo Pizzolante, Germán Marcano, el Quartet Casals, Cibrán Serra, Kennedy Moretti, així com classes magistrals de viola amb Silvia Simionescu i Jonathan Brown. Des de l'any 2017, és alumna de l’ESMUC i estudiant viola amb el professor Jonathan Brown. Actualment és membre del Quartet Leva. 

 

Emma Stratton

Va néixer l’any 1999 i és veïna de Pals (Girona). Inicia els seus estudis de piano amb 6 anys a l’Escola de Música de Palafrugell amb Gemma Valmanya. Dels 10 als 17 anys, estudia a l’Acadèmia Marshall de Barcelona amb Carlota Garriga. S’ha graduat de piano a l’ESMUC amb el professor Vladislav Bronevetzky. Ha rebut classes magistrals dels pianistes: William Cuthbertson, Gennady Dzyubenko, Tensy Krismant, Luiz de Moura, Maria Joao Pires, Stanislav Pochekin, i Marta Zabaleta, entre altres.

Ha estat guardonada en els Premis d’Interpretació musical del Conservatori Isaac Albéniz de Girona (2015-2016-2017), en el Concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya (Vilafranca del Penedès, 2017) i en el Concurs Internacional Isaac Albéniz de Camprodon (2018). Ha estat becada per la Sociedad de Artistas, Intérpretes y Ejecutantes de España i ha actuat com a solista i amb formacions de cambra a diferents sales (Ateneu Barcelonès, Auditori de Girona, i a l'Elztal Museum de Waldkirch (Alemanya).

 

Ana Parejo 

Ana Parejo, saxofonista valenciana (1995), va iniciar els seus estudis musicals de saxòfon en el Conservatori de Música José Iturbi de València. És alumna de Nacho Gascón i també ha rebut classes del clarinetista Lorenzo Coppola. El 2017 va obtenir el grau en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València i el pròxim curs 2020/2021 té previst estudiar cant al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Ha rebut classes magistrals de saxofonistes de renom com Mariano García, Vincent David, Nikita Zimin, i Johan Van Der Linden, entre d'altres, així com del Kronos Quartet. 

Ha col·laborat amb la Banda Municipal de Barcelona, així com amb la Banda de Dones de la FSMCV. També ha participat en l'estrena de l'òpera de cambra Hor, de Luís Tabuenca al Fòrum Wallis (Suïssa). Com a saxofonista ha actuat a l'Auditori de Barcelona, al Palau de la Música Catalana, el Schloss Leuk de Suïssa i el Grec de Barcelona, entre altres. Forma part del Cor Jove de l'Orfeó Català. 

 

Andrea García García

Nascuda a Barcelona (2001), Andrea García va cursar el grau professional de violí al Conservatori de Badalona amb Marta García, graduant-se el 2017 amb Premi d'Honor. El mateix any es gradua també de piano, amb el professor Lluís Pérez, amb Menció d'Honor. Actualment estudia violí a l’ESMUC amb les professores Helena Satué i Lina Tur. Ha estat premiada en nombrosos concursos, com ara els primers guardons en el Premi BBVA de Música al talent individual (2016), el XX Concurs L’Arjau (2015) i el Concurs Corda Barcelona (2015). També va obtenir el segon premi en el IV Concurs de Violí de Barcelona, el 2019.

Ha participat a diversos cursos i classes magistrals, com el Landesmusikakademie de Hessen (Alemanya), i actualment és membre de la JONC. El novembre de 2019 va ser academista a la Mahler Chamber Orchestra, on va tocar amb Pekka Kuusisto junt amb Verena Chen, Michiel Commandeur i Paulien Holthuis.