Grans Conjunts

El cicle dels Grans Conjunts de l'Esmuc té lloc dos cops l'any, coincidint amb el final dels períodes lectius. Després d'una intensa setmana d'assaigs, les diverses formacions de l'escola mostren al públic el fruit del seu treball en un cicle de concerts que reuneix les condicions i el nivell d'exigència propis de la pràctica professional real.

Aquest desembre, després d'una aturada forçosa, els Grans Conjunts tornen amb energies renovades.

Què podrem sentir en aquest cicle? 

El cicle de Grans Conjunts de desembre 2020 s’inaugura el dia 14 amb l’Esmuc Jazz Project, un esperat concert amb repertori original de cinc professors de l'Escola (Joan Sanmartí, Joan Díaz, Joan Monné, Lluís Vidal i Francesc Capella) que, en aquesta setena edició, s'endinsa en l’univers musical de Wayne Shorter.  

L’endemà serà el torn de la banda, dirigida per Jordi Francès, que interpretarà un repertori del segle XX amb obres de Messiaen, Hindemith i David Maslanka. Aquest concert, amb una plantilla de més de cinquanta músics, és l'únic que no tindrà públic presencial i s'emetrà només en streaming

Dimecres 16 tenim doblet. Per escalfar motors, el conjunt de música tradicional presenta Paisatges Transsonors, un programa integrat per músiques i tocs de festa amb arranjaments de Marcel Casellas. I a les 19.30, celebrem el 250 aniversari de Beethoven, nascut aquest mateix dia de l’any 1770, de la mà de la Camerata Casals, que interpretarà -magistralment, com sempre- la seva 4a Simfonia

Com a novetat, aquest any s’incorpora una nova formació als Grans Conjunts de l'Esmuc. L’Octet Beethoven, format entorn del professor Joan Enric Lluna, es presenta dijous 17 amb repertori del compositor de Bonn, així com de Robert Gerhard, de qui aquest 2020 se celebra també el cinquantenari de la mort. 

I, canviant totalment d'estil, els amants del flamenco no es poden perdre la cita de divendres 18 a la sala 4. En aquesta edició, el conjunt de flamenco de l’Esmuc té com a director i convidat el guitarrista català Juan Gómez “Chicuelo”.  

Tanca aquest esperat cicle la Cobla de l'Esmuc, amb un concert conjunt amb la Cobla Sant Jordi que s'emmarca en el cicle de cobla de Barcelona de l'Aliança del Poblenou. Aquesta espectacular formació serà dirigida per Jordi Vilaró.

Beethoven? Chicuelo? Wayne Shorter? Heu fet ja la vostra tria?

 

Grans Conjunts - desembre 2020

Dilluns 14, 20:00 

L’Auditori - Sala 2 

Esmuc Jazz Project  

Univers Wayne Shorter 

Direcció: Joan Díaz, Joan Monné, Joan Sanmartí, Francesc Capella i Lluís Vidal 

Programa Entrades 5 € (L'Auditori)

Dimarts 15, 19:00 

Sala d’orquestra  

Banda 

Direcció: Jordi Francés 

Programa Concert en streaming

Dimecres 16, 18:00 

Sala 4 

Música Tradicional

Direcció: Marcel Casellas

Programa Entrades

Dimecres 16, 19:30 

L'Auditori - Sala 1 

Camerata Casals Programa Entrades

Dijous 17, 19:00

Sala 4

Octet Beethoven

Direcció: Joan Enric LLuna

Programa Entrades

Divendres 18, 19:00 

Sala 4 

Conjunt Flamenco 

Direcció: Chicuelo 

Programa Entrades

Dimarts 22, 19:00 

Casino Aliança Poblenou 

Cobla de l'Esmuc + Cobla Sant Jordi

Direcció: Jordi Vilaró

Programa Entrades