X Jornades de Joves Musicòlegs i estudiants de Musicologia: Musicologies d’ahir i de demà, musicologies d’avui.

Publicat el 21/04/2017

Els dies 20, 21 i 22 d’abril se celebren les X Jornades de Joves Musicòlegs i Estudiants de Musicologia a Barcelona, seguint el lema “Musicologies d’ahir i de demà, musicologies d’avui”. Per participar cal fer la inscripció a la web de les jornades. L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull les activitats el dissabte 22 d’abril.

Jornades Musicologia

JAM Catalunya acull enguany les quartes jornades a Barcelona, i les desenes a nivell nacional, que es presenten com un projecte peninsular destinat a potenciar la comunicació entre els estudiants i joves investigadors que estudien el fenomen musical. Actualment és el principal punt de trobada i diàleg interdisciplinar entre les diferents Joves Associacions de Musicologia (JAMs) que hi ha arreu d’Espanya, essent una via primerenca per a la inserció dels estudiants a la comunitat científica i, alhora, una important plataforma d’arrencada pels investigadors més joves.
 
Tal com les darreres edicions es van realitzar en ciutats seus d’algunes JAMs, aquest any es realitza a la ciutat seu de la JAM Catalunya: Barcelona. Aquest retorn a la ciutat comtal, on farà 10 anys que es realitzaren les I Jornades de Joves Musicòlegs i Estudiants de Musicologia, suposa un tancament de cicle que convida a una retrospecció exhaustiva del que s’ha fet, un parèntesi per respirar els projectes presents i una embranzida cap a les infinites possibilitats futures que encara romanen pendents en el camp musicològic.
 
El congrés, que té seu a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’ESMUC, compta amb musicòlegs reconeguts d’arreu de l’Estat espanyol que participaran en els debats, els tallers, les conferències i els concerts, així com amb un gran nombre d’estudiants i joves musicòlegs amb gran potencial que seran els encarregats de mostrar els nous camins que s’obren per a la musicologia.
 
La major part de les Jornades giren al voltant de les comunicacions i els pòsters presentats pels ponents, els quals es mouen entre temàtiques àmpliament variades, de la gestió a l’etnomusicologia, de la música antiga als videojocs. No obstant, també tenen un pes important les conferències, les taules rodones, els debats, els concerts i les diverses propostes culturals que es realitzaran al llarg del congrés, i que inclouran temàtiques, performances i activitats de tot tipus, com les visites al Museu de la Música o al Centre Superior d’Investigacions Científiques.

Per a més informació no dubteu en consultar la pàgina web de les Jornades i les xarxes socials de la JAM Catalunya, on trobareu tota la informació necessària sota l’etiqueta #xjornadasjam.

                    

Més informació:

Jove Associació de Musicologia

                           

Col·laboradors:

Col·laboradors Jornades Musicologia