Viquipèdia incorpora enregistraments sonors amb la col·laboració de l’ESMUC

Publicat el 07/04/2017

Cinc cursos de col·laboració entre l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i Amical Wikimedia i prop de 300 articles de contingut musical creats i millorats consoliden el Viquiprojecte Esmuc com un dels principals referents d’innovació pedagògica en l’àmbit dels estudis de cicle superior a Europa.

Segona Viquimarató ESMUC

Des del curs 2016-2017 el Viquiprojecte s’amplia i obre un nou camp amb moltes possibilitats: el treball col·laboratiu en l’àmbit de l’enregistrament musical. Liderat pel Departament de musicologia, el nou projecte també compta amb la participació del professorat dels departaments de Sonologia, de Música Clàssica i Contemporània i de Jazz i Música Moderna, amb la voluntat d’ampliar-lo el curs vinent a la resta de la comunitat educativa de l’Escola.

L’experiència d’enregistrar les obres treballades a l’aula afavoreix la innovació pedagògica en l’avaluació interpretativa. Per altra banda, els resultats contribueixen a augmentar el volum de registres sonors a Creative Commons i a il·lustrar l’enciclopèdia lliure.

La primera obra que s’ha bolcat a Creative Commons és «El Albaicín» de la Suite Ibèria d’Isaac Albéniz, una obra del patrimoni musical català de referència per a pianistes d’arreu del món.

La segona Viquimarató ESMUC ha tingut lloc a la Biblioteca de l’escola amb l’objectiu d’actualitzar, ampliar i crear articles al voltant de l’Aurora Bertrana, Pep Ventura i Enric Granados, i compta amb la col·laboració d’Amical Wikimedia (Més informació).