Un mes de masterclass a l’ESMUC

Publicat el 06/03/2017

Aquest mes de març, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ofereix un conjunt de classes magistrals de diferents especialitats impartides per professionals de l’àmbit internacional.  El pianista Stephen Kovacevich; el guitarrista, Thomas Müller-Pering; el pioner del mètode Suzuki, Christophe Bossuat; la pianista i compositora, Gabriela Montero, i els percussionistes Steven Schick i Marcel Pascual.

A continuació podeu consultar les dates i els horaris de totes les classes:

                                      

Sthephen Kovacevich

Stephen Kovacevich

Classe magistral de piano amb Stephen Kovacevich

Dilluns, 6 de març. Sala de cor. De 15 a 19 hores. Accés obert

Stephen Kovacevich (EE UU, 1940) és pianista de música clàssica i director d’orquestra. Va debutar als 11 anys i gairebé sempre ha viscut a Londres. Va debutar a Europa en el Wigmore Hall interpretant la Sonata per a piano d’Alban Berg, i el 1967, ho va fer a Nova York, per començar una àmplia activitat internacional. Com a director, ha estat al capdavant del London Mozart Players, la Royal Liverpool Philharmonic i la Vancouver Symphony Orchestra. Com a concertista, ha compartit escenari amb Jacqueline du Pré, Martha Argerich, Steven Isserlis, Nigel Kennedy, Lynn Harrell, Sarah Chang, Gautier Capuçon, Renaud Capuçon i Emmanuel Pahud.

Més informació

Allmusic.com

Thomas Müller-Pering

Thomas Müller-Pering

Classe magistral de guitarra. Divendres, 10 de març. Aula 345. De 9 a 14 hores. Accés lliure

Thomas Müller-Pering (Colònia, 1958) és un guitarrista alemany que es va formar a la Hochschule für Musik Köln. El 1983 va rebre el primer Premi del "Concurs internacional d’execució musical" de Viña del Mar (Xile). Müller ha fet gires per tot Europa, nord i Sud-Amèrica, Àfrica i Àsia, així com nombrosos enregistraments. El guitarrista ha col·laborat amb Manuel Barrueco amb qui va gravar les "Danzas Españolas" d'Enrique Granados, per a EMI. Va donar classes a la Hochschule für Musik Köln des de 1980 a 1998. Va començar a ensenyar a la Hochschule für Musik "Franz Liszt" Weimar [1] en 1994 esdevenint professor titular en aquesta escola el 1997.

Més informació

Roberto Castillo

Roberto Castillo

Música corporal. Taller de percussió corporal dirigit als músics. Divendres, 10 de març. Aula A111. De 10 a 13 hores. Accés exclusiu per a la comunitat de l’ESMUC. Inscripció prèvia contactant amb la secretaria del departament de Jazz i Música Moderna.

Roberto Castillo és percussionista graduat pel Berklee College of Music. La seva trajectòria conjuga la percussió i el treball corporal amb la realització de tallers a diferents països del món. El curs oferirà eines bàsiques per a la independència i comprensió rítmica i per treballar la improvisació. També proporciona tècniques d’improvisació rítmica utilitzant la percussió vocal i tècniques bàsiques de baquetes i altres instruments de percussió. 

Christophe Bossat

Christophe Bossuat

Classe magistral sobre el mètode Suzuki per a violinistes. Divendres, 10 de març. De 16.30 a 19.30 hores. Aula A350. Accés gratuït.

El mètode Suzuki és un sistema per aprendre a tocar un instrument musical, orientat als infants, però també molt val·lid per als adults que volen començar a aprendre diferents instruments, com ara violí, viola, piano, flauta, violoncel, guitarra, etc. Aquest sistema va ser creat per Shinichi Suzuki, un violinista i educador japonès que va determinar el sistema sobre la hipòtesi que l’habilitat musical no és un talent innat, sinó una habilitat igual que la dels infants, que desenvolupen la capacitat de parlar la llengua materna.

Chirstophe Bossuat és violinista i va estudiar al Japó amb el mestre Shinichi Suzuki. A la tornada a França va fundar a Lyon el Suzuki Institute i l’Associació Nacional Suzuki, per desenvolupar aquest sistema pedagògic d’aprenentatge musical.

Més informació:

Suzuki Association

Gabriela Montero

Gabriela Montero

Classe magistral de piano “Interpretació i Creativitat”. Dilluns, 20 de març. Sala d’orquestra. D’11 a 14 hores. Accés lliure.

Gabriela Montero és una pianista veneçolana coneguda per les seves improvisacions sobre temes clàssics. Va debutar amb vuit anys, com a solista, amb l’Orquestra Simfònica Simón Bolivar, dirigida per José Antonio Abreu. El 2015 va obtenir el Premi Grammy Llatí al Millor àlbum de música clàssica per Rachmaninov: Piano Concerto – Montero: ExPàtria.

Gabriela també és cèlebre per la seva habilitat per improvisar, compondre i tocar noves obres en temps real. La intèrpret convida regularment a les seves audiències per triar temes i les idees sobre les quals s'improvisa.

Ha actuat a les millors sales del món i ha participat com a solista a moltes orquestres internacionals. També va participar en la presa de possessió de Bark Obama, el 20 de gener de 2009.

Més informació:

Gabriela Montero

Steven Schick

Steven Schick

Classe magistral de percussió. Dissabte, 25 de març. Sala d’orquestra. De 10 a 13 hores. Inscripció prèvia i accés lliure per als estudiants de l’ESMUC. 10 euros per al públic extern. Cal inscripció prèvia en aquest formulari.

Els participants a la Màsterclass tindran un preu especial (15€) per assistir al concert de l’OBC del mateix dia, a les 19h, que dirigirà l’Steven Schick.

Steven Shick és percussionista i director d’orquestra. Va néixer a Iowa i es va criar en una família d'agricultors. Durant quaranta anys s’ha dedicat a la música contemporània estrenant més de cent cinquanta obres. Schick és director musical de l’Orquestra Simfònica i Cor de La Jolla i director artístic del San Francisco Contemporary Music Players. Va ser director musical del Festival d’Ojai l’any 2015. Manté una intensa activitat com a director convidat amb orquestres com la BBC Scottish Symphony Orchestra, l'Orquestra de Cambra de Saint Paul, l'Ensemble Modern i l’Asko / Schönberg Ensemble. Entre les seves publicacions s’inclouen el llibre, "The Percussionist's Art: Same Bed, Different Dreams,"  i nombrosos enregistraments de música contemporània per a percussió. És Professor de la Universitat de San Diego, Califòrnia.

Més informació:

All music – Steven Schick

 

Marcel Pascual

Marcel Pascual

Curs de vibràfon jazz. Divendres 24 de març, de 15 h a 19 h. Dissabte 25 de març, de 15 h a 19 h. Aula A402. Requereix inscripció prèvia de tots els participants. Omple aquest formulari.

Condicions: 20 € inscripció per 1 dia; 3 0€ per les dues sessions.

Com a prèvia al curs, la segona part de l’ESMUCjam de dimecres 22 de març a la cafeteria La Llanterna de l’Auditori estarà dedicada al vibràfon.

Marcel Pascual es gradua en Pedagogia de la Percussió el 2008 a l’ESMUC. El 2010 es trasllada a Porto per realitzar els Estudis Superiors de jazz, on obté la llicenciatura el 2013 en l’especialitat de Vibràfon Jazz a l’Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo do Porto (ESMAE), amb els professors Jeffrey Davis, Abe Rábade i Nuno Ferreira, entre d’altres.

Forma part de diverses orquestres de joves, com ara la Joven Orquesta Nacional de España i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, i col·labora professionalment amb agrupacions com la Simfònica del Vallès, l'Orquestra Nacional d’Andorra, BCN216, Percussions de Barcelona o la Banda Municipal de Barcelona.

Actualment centra l’activitat principal en el trio de latin jazz EkilaTrio i en el seu propi quartet Marcel Pascual Quartet tocant la seva música original.

Des del 2007 fins a l’actualitat ha treballat com a professor de percussió a diversos centres, com l’Escola Municipal de Música de Premià de Dalt, l’EMM de Sant Quirze del Vallès, el Conservatório de Música do Porto, així com de professor de vibràfon jazz al Conservatório da Jobra i a l’ESMAE.

Més informació