Trobada 'Viquiprojecte: Dia de la música 2015'

Publicat el 18/06/2015

L’Esmuc col·labora aquest diumenge 21 de juny al primer viquifestival per celebrar el Dia de la Música que tindrà lloc a l’edifici de L’Auditori. Durant tot el dia, voluntaris d’arreu es trobaran per millorar articles de la viquipèdia i els projectes germans que estiguin relacionats amb la música.

Al llarg de la jornada s’han organitzat diversos reptes temàtics (instruments, grups musicals, efemèrides...) amb l'objectiu de difondre el coneixement i que tothom pugui col·laborar allà on l’agradi més.

L'acte és coorganitzat per l'Amical Wikimedia, el Museu de la Música de Barcelona, L'Auditori, l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), amb la col·laboració de TERMCAT, i és obert a totes aquelles persones i organitzacions que s'hi vulguin sumar.

Una iniciativa pionera

La celebració del Dia de la música a l’edifici de L’Auditori serà molt més que una viquimarató, serà un viquifestival en la línia de les grans trobades musicals. Així es farà realitat el principi col·laboratiu que rau a la base de tot el que fem, perquè pensem que sumant l'esforç col·lectiu, afegint peces úniques per petites que siguin, es millora el resultat final.

És la primera vegada que tots els projectes Wikimedia que tenen una versió catalana treballaran al mateix temps per un objectiu comú, fent més real el terme germans que els defineix i superant així els viquireptes i concursos o projectes individuals. Durant tot un dia tots escriurem, fotografiarem i teclejarem sobre temes relacionats amb la música, en una iniciativa ambiciosa i pionera. 

Viquiprojecte: Esmuc

Estudiants de l’assignatura d’Història de la Música Catalana dels segles XIX i XX han participat en el Viquiprojecte Esmuc que ha coordinat la responsable del projecte, la professora Anna Costal. L’objectiu d’aquesta part elaborada des de l’Escola ha estat la millora dels continguts de Viquipèdia relacionats amb l’assignatura, una tasca de divulgació científica feta amb seriositat i responsabilitat de tots els implicats. Els estudiants han hagut de realitzar una tasca de recerca, debat, redacció i publicació dels diferents articles treballats.

L'Auditori

Nou reptes per tothom 

La proposta del dia és intentar assolir diversos petits reptes que apropin més als participants al món de la música. Els assistents podran apuntar-se a un o més reptes i anar canviant de grup durant el dia si així ho volen.

A més de diferents concerts, les activitats programades entre les 10 del matí i les 6 de la tarda, es dividiran en sis reptes temàtics:

  • Els 10 instruments populars catalans que tothom hauria de conèixer. Millorar al màxim possible els articles relacionats amb instruments catalans tradicionals.
  • 50 anys de pop català. El repte consisteix en millorar una trentena d’articles relacionats amb l'exposició Popcèntric de l'Arts Santa Mònica.
  • Tot sobre Granados. Volem aconseguir documentar la producció d'Enric Granados a Wikidata. El 2016 se celebrarà el centenari de la seva mort.
  • Programa de L'Auditori i de l'OBC. Crear articles sobre els principals artistes de la temporada 2014-2015 i dels confirmats de la temporada 2015-2016.
  • Any Morera. Ampliar al màxim la qualitat de l'article en català i traduir l'epígraf al màxim número d'idiomes possibles.
  • 100 dites sobre música catalana. Compilar dites sobre música catalana a Viquidites.
  • 10 partitures de música catalana en domini públic. Transcriure 10 partitures bàsiques de la música catalana que estiguin en domini públic a Viquitexts.
  • Il·lustrar el lèxic multilingüe d'instruments del TERMCAT. Es vol documentar gràficament un lèxic multilingüe d'instruments musicals.
  • "He vingut a parlar del meu llibre". Teniu un repte personal de fa temps i cerqueu col·laboradors? Sou un incomprès que voleu difondre la figura d'un compositor oblidat? Aquest és el vostre espai!

 

Més informació:

Viquiprojecte: Dia de la música 2015

Museu de la Música