Tallers de Tsugaru Shamisen i Janggu

Publicat el 03/04/2018

El programa de Músiques d’Àsia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitza el III Taller d’introducció al Tsugaru Shamisen, impartit per Yoshida Kenichi, del 3 a l’11 d’abril, i obre les seves portes al públic oient de manera gratuïta. Juntament amb el Museu de la Música, l’ESMUC també organitza el Taller d’introducció a les percussions de Corea, a través del Janggu, el dissabte 21 d’abril.

Tsugaru Shamisen

El Tsugaru Shamisen és un tipus de llaüt japonès de tres cordes i probablement l’instrument tradicional més popular del país, ja que s’utilitza en una gran varietat de formes musicals. Una de les més conegudes és la provinent de la regió de Tsugaru, al nord del Japó. Aquesta varietat és molt activa i intensa i s’interpreta principalment a tavernes.

Yoshida Kenichi, professor del taller, va assolir l’èxit internacional gràcies al duo Yoshida Brothers, format el 1999 amb el seu germà Ryōichirō, amb qui ha publicat tretze àlbums. El virtuosisme d’aquests músics els ha permès experimentar amb el shamisen i produir una música tradicional i a la vegada innovadora, apropant al gran públic internacional un dels sons més autèntics del Japó.

Per fer la inscripció al taller com a oient cal escriure un correu amb el nom, cognoms i dni a l’adreça asian.music.program@esmuc.cat.

(Més informació)

                                            

Taller de Janggu

Janggu

El taller de Janggu es durà a terme el dissabte 21 d’abril, de 10 a 14 hores al Museu de la Música, i serà impartit pel Dr. Simon Mills, especialista en música de Corea. Més informació i inscripcions aquí.