Taller sobre Música Tradicional Àrab Palestina

Publicat el 22/11/2018

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en col·laboració amb l’Associació Catalana per la Pau i l’Escola de Música Al Kamandjati, de Ramallah (Palestina), organitzen un taller sobre música tradicional àrab que tindrà lloc el dimarts 27 de novembre, a les 15 hores, a l’aula A345 de l’ESMUC. El taller és obert a tot el públic interessat.

Taller música Palestina a l'ESMUC

El taller anirà a càrrec del músic Iyad Staiti, director general de l’Escola de Música Al Kamandjati. Representants de l’Associació Catalana per la Pau faran una molt breu introducció sobre com la música és una eina de resistència a Palestina.

Staiti treballarà sobre les escales àrabs i el Maqam àrab, basat en sèries de notes consecutives o jins (Bayete, Rast, Nahawand i Ajjam). També farà una comparativa entre les escales occidentals i les escales àrabs, i una introducció als ritmes orientals com Samai Thaquil.
                                                       

L’associació Al Kamandjati

Al Kamandjati (AK) va ser creada pel músic Ramzi Aburedwan, l’any 2002, amb l’objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos. Més enllà del seu objectiu musical. AK també ha esdevingut una eina per enfortir la identitat palestina i el reconeixement cultural. L’entitat té escoles i centres a sis localitats de Palestina i dues al Líban, per a les persones refugiades palestines. AK incorpora l'ensenyament tant de la música clàssica occidental com de la música tradicional palestina, àrab i oriental. Compten amb estudiants i programes d'orquestra clàssica per a adults, així com programes d'ensenyament oriental que difonen internacionalment.

palestina batega 2

El taller s’emmarca dins la campanya Palestina Batega, de l’Associació Catalana per la Pau en col·laboració amb el C. E. M. Maria Grever. Així, del 30 de novembre al 2 de desembre, el grup de música palestí Al Kamandjati Ensemble, conjuntament amb el grup de Cordes del Món, realitzarà una sèrie de concerts a Reus, Barcelona i Sabadell, respectivament.

 

Més informació:

Associació Catalana per la Pau

Concerts Palestina Batega