TNC-ESMUC: Annus Irritabilis #SR (A partir de 'L’any de la Picor', una féerie de Morera i Rusiñol)

Publicat el 23/11/2018

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) tornen a unir les seves energies per portar sobre l’escenari l’obra Annus Irritabilis #SR (A partir de L’any de la Picor, una féerie de Morera i Rusiñol), una activitat emmarcada a l’Epicentre Rusiñol. Amb la participació de l’Orquestra de l’ESMUC, dirigida per Francesc Prat, l’espectacle tindrà lloc a la Sala Gran del TNC el dimarts 4 de desembre, a les 20 h.

L'Any de la Picor_TNC_ESMUC

Enric Morera va compondre la partitura de L’any de la picor entre 1903 i 1904, a partir d’un argument satírico-humorístic de Santiago Rusiñol i Josep M. Jordà, i per a un projecte escènic que havia de comptar amb catorze decorats de Miquel Utrillo. Es tracta d’una mena de ballet amb una música sorprenent, en què ressonen les innovadores textures harmòniques de personalitats com Erik Satie —gran amic de Rusiñol.

Segons un testimoni de la premsa de l’època, l’argument principal de L’any de la picor era "un viaje a través de los siglos venideros, con muchos bailables, mucha fantasía y mucho espectáculo". Un segle després, el Teatre Nacional i l’ESMUC —amb direcció musical de Francesc Prat— exhumen aquest apassionant divertimento avantguardista en un concert-performance concebut per Albert Arribas i Sílvia Delagneau.

RECORDATORI:

Dia: Dimarts 4 de desembre

Lloc: TNC. Sala Gran

Hora: 20 hores

Entrada: Gratuïta amb reserva

Més informació:

Teatre Nacional de Catalunya (TNC)

Epicentre Rusiñol

Fitxa artística:

Música
Enric Morera

Argument de la féerie
Santiago Rusiñol i Josep M. Jordà

Direcció musical
Francesc Prats

Orquestra
Orquestra de l’ESMUC

Dramatúrgia i direcció
Albert Arribas

Concepte escènic i vestuari
Sílvia Delagneau

Actriu
Mònica Almirall

Vídeo
Alejo Levis

Il·luminació
Pep Codines

Ajudanta de direcció
Clara Manyós

             
Una co-producció del TNC i l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)