Sonologia ESMUC a ‘Longitud de onda’, de Radio Clásica

Publicat el 02/11/2020

El cap del departament de Sonologia, Àlex Barrachina, col·labora mensualment en el programa de RNE Radio Clásica Longitud de onda, per parlar sobre temes actuals de la tecnologia musical. En el primer programa, Barrachina va tractar sobre el projecte Laptop Orchestra de l’ESMUC.

Longitud de onda RNE

La Barcelona Laptop Orchestra és un projecte del departament de Sonologia de l'ESMUC que ara es troba inactiu però que reviurà pròximament en format online. Àlex Barrachina va parlar sobre el projecte en el primer programa on va participar, el passat 22 d’octubre. Altres temes que el cap del departament de Sonologia tractarà en aquest espai radiofònic són la interpretació amb mitjans electrònics, els instruments digitals, les tecnologies interactives en les arts escèniques, els ensembles electrònics o el deep learning aplicat a l’àudio i la música, entre altres.

El programa Longitud de onda està dirigit i presentat per Fernando Blázquez i Yolanda Criado i se centra en la relació entre la música, la ciència i les noves tecnologies. L’espai s’emet de dilluns a divendres, a les 11 hores, a l’emissora Radio Clásica.

 

Laptop Orchestra

La Barcelona Laptop Orchestra va ser creada el 2008 pel departament de Sonologia de l’ESMUC amb professorat, estudiants, i també amb investigadors del Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Phonos. L’agrupació constituia un punt de trobada per a investigadors sonors, luthiers digitals, intèrprets i compositors, amb l’objectiu de centrar-se en el desenvolupament de noves interfícies de control musical i nous paradigmes per a la interpretació en xarxa, amb els ordinadors assumint un rol central, però no exclusiu

 

Més informació:

Longitud de onda (22-10-2020). Àlex Barrachina (minut 15)

Article "Música i tecnologies per als més petits (Barcelona Laptop Orchestra)". L’ESMUC Digital

Vídeo Laptop Orchestra Barcelona & Orm Finnendahl: