Sònar + MACBA + ESMUC = Christian Marclay 'Investigations'

Publicat el 11/07/2019

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) col·labora amb Sònar+D i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) en la posada en escena de l’obra Investigations, de Christian Marclay, que tindrà lloc el 19 de juliol, a les 21 hores, a la Capella del Museu. En aquest projecte, l’Escola aporta part dels pianistes participants. L’entrada costa 10 euros.

Investigations, és l’obra més recent (2018) de Christian Marclay i reflecteix l’interès de l’artista per la fotografia i l’ús no tradicional dels instruments de música clàssica. La partitura aplega una col·lecció de cent imatges, trobades i retallades, de mans tocant el piano.

Sobre l’escenari, la idea és que sigui interpretada per un ampli conjunt de pianistes, en aquest cas deu, a qui es demana que desxifrin el so que correspon al moment en què es va fer la fotografia i que transcriguin en notació musical el resultat de la investigació.

Els intèrprets participants són Steve BeresfordLluïsa EspigoléAugustí FernándezElena FontHaize LizarazuJordi LópezJordina MillàKayla PortugalPhilip Thomas i Carles Viarnès.

A més de l'aportació de pianistes, l'ESMUC també acollirà un assaig de la formació.

                          

Christian Marclay

Marclay és un dels artistes més originals i respectats dels últims 40 anys, amb un univers creatiu molt personal que compren treballs en camps com el so, el vídeo, la fotografia, el soroll o el cinema. Nascut a Califòrnia, criat a Ginebra i resident durant molts anys a Nova York, és una figura de culte venerat per instrumentistes, compositors i amants de les músiques menys convencionals.

 

Més informació:

Divendres, 19 de juliol

21 hores

Capella MACBA

10 euros

MACBA. Informació i compra d’entrades

Christian Marclay