Seminaris oberts de Didàctica Musical

Publicat el 27/01/2020

Enguany els Seminaris Oberts de Didàctica Musical, del departament de Pedagogia, fan la tercera edició per continuar amb les classes obertes. Cada setmana es convida un professor/a o especialista que explicarà els assistents temes d’interès en l'àmbit de la pedagogia musical. L’entrada és gratuïta i oberta al públic. Les sessions tindran lloc els divendres de 9 a 12 hores, a l’Aula A401. Aforament limitat a la capacitat de la sala.

(El seminari de Lance Brunner, del 20 de març, s'ha cancel·lat com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus)

Els convidats reflexionen al voltant de projectes i qüestions didàctiques innovadores i comparteixen la seva experiència.

 • Alba Roca: Música antiga a l'aula (31 de gener)
 • Oriol Ferré: How it's made? De la pràctica a la teoria (7 de febrer)
  Oriol Ferré és trombonista, graduat en Jazz i Música Moderna a l’ESMUC. Actualment és professor de l'Escola Municipal de Música de Castellbisbal i director d'Harmony Games, des d'on crea materials didàctics i recursos per a l'educació musical. Ferré és un promotor inquiet de  la formació continuada per a professorat de música.
 • Mireia Aguiar: Plantant llavors: nadons, música i moviment (14 de febrer)
  Mireia Aguilar és graduada en Cant Barroc i flauta de bec, així com titulada en Educació Musical. A més, és graduada en Orff Schulwerk i  MLT Gordon. Actualment és professora de l'Escola Municipal de Música de Castellbisbal i de l'Escola Municipal de Música Can Ponsic de Barcelona. Està especialitzada en formació musical primerenca.
 • Xavier Piquer: APPrenent música: recursos TIC a l'educació (21 de febrer, de 10 h a 12 h)
  Xavier Piquer és compositor i multinstrumentista format als conservatoris de València i Barcelona. Actualment és director de l’Escola de Música Avançada i So de Girona (EUMES), així com del projecte MusikTic, on desenvolupa una important tasca formativa a partir de la tecnologia.
 • Kata Körtvési i Anikó Novák: Creative musicanship through Kódàly and Kokas approach (28 de febrer)
  Kata Körtvesi i Anikó Novák són professores del Kodály Institut de Kecskemét (Hongria).
 • Santi Serratosa: Mètode SSM: la percussió com a recurs pedagògic (6 de març)
  Santi Serratosa és graduat en Música Moderna al Conservatori del Liceu. Té una formació especialitzada al Drummers Collective de Nova York i ha cursat el Màster de Musicoteràpia per la UPF. Actualment és director de la Big Band de percussió corporal SSM BigHands.
 • Lance Brunner: Meditation and music: tools for concentration and emotional balance (20 de març)
  (Activitat cancel·lada seguint les mesures per evitar la propagació del coronavirus) 
  Lance Brunner és un professor, conferenciant i facilitador que desenvolupa molts tallers sobre meditació i arts contemplatives. Ha estat professor de música medieval i cant gregorià a la universitat de Kentucky.
 • Anna Vila: "Somni sota la finestra". Del desig de crear l'espectacle (3 d'abril de 10.30 h a 12h)
  Anna Vila és ballarina i professora de dansa clàssica i neoclàssica. Ha treballat com a coreògrafa, assistent de coreògrafa, repetidora d'assajos i coordinadora d'una companyia professional. Vila ha escrit tota la vida, i Somni sota la finestra és el regal que va voler fer a la seva àvia, un conte alegre i entranyable.
 • Ramon Torramilans: La música experimental com a recurs didàctic (17 d'abril, aula 402)
  Ramon Torramilans és percussionista, ha estat membre dels principals grups de música contemporània del país i és col·laborador habitual de l’OBC. Actualment és professor del Conservatori de Manresa i de l'ESMUC.
 • Cento Carbó: DEFORMA'T. Sacsejar l'educació (24 d'abril)
  Cento Carbó és graduat en percussió per l’ESMUC, té un màster en Intervenció en Pedagogia Sistèmica i Coaching Sistèmic (UB) i ha cursat un postgrau en Llenguatge Sensorial i Poètica del Joc (Teatro de los Sentidos). A més, és creador del projecte Deform4’t i membre de Comusitària.

 

Més informació:

Didàctica Musical. Departament de Pedagogia.

Seminaris Didàctica ESMUC