Segona edició del cicle de concerts Música>BCN amb graduats de l'Esmuc

Publicat el 23/09/2015

La xarxa de centres cívics de Barcelona en col·laboració amb l’Esmuc torna a organitzar una nova edició del cicle de concerts Música>BCNUn viatge sonor per la història de la música protagonitzat per graduats de l’Escola. El cicle tindrà lloc entre els mesos d’octubre i març.

El cicle que proposa l’Escola Superior de Música de Catalunya és un recorregut pels estils més representatius de la història de la música a través dels graduats del centre amb les seves diferents propostes musicals. Concerts de swing, pop, rock, barroc o, flamenco, juntament amb música tradicional o òpera s’aniran succeint al llarg del programa del cicle a sis centres cívics de la ciutat de Barcelona.

Tots els concerts del cicle han estat dissenyats per l’equip pedagògic de l’Esmuc i totes les sessions aniran precedides d’una presentació de la gestora cultural i música, Carol Duran. En aquestes presentacions els musics interactuaran amb el públic en un ambient que els acostarà al context en què la música va ser composta.

El contingut del cicle preveu la presentació de 14 propostes musicals que es podran veure al llarg de 50 concerts als centres cívics de Can Verdaguer, Baró de Viver, Parc-Sandaru, Barceloneta, Vil·la Florida i Sant Martí de Provençals.

Els concerts són gratuïts amb l’aforament limitat a la capacitat de les diferent sales.

Més informació:

Programa del cicle

Els grups participants són els següents:
     

 • Grup d’Improvisació de Música Tradicional de l’Esmuc. Concert ball a l’entorn de la nostra música tradicional.
 • El toque i el cante a través del temps. El flamenco a l’edat d’or i l’evolució de la guitarra flamenca. Rosalía, cante; Marc López i Juan Antonio López, guitarra.
 • Ensemble la Ferlandina. Música del teatre anglès del segle XVII. Fernanda Sánchez, soprano; Néstor Pindado, baix; Meritxell Tiana, violí; Anna Casademunt, viola de gamba; Ariadna Cabiró, clavecí; Stanislas Germain Thérien, tiorba.
 • D’on ve el flamenco. Els secrets dels palos flamencos. Nieves Molina Pérez, cante; Marc López, guitarra; Toni Porcar, guitarra.
 • Cinc dones de metall. Recorregut pels clàssics a través d’un quintet de metalls. Tania Camacho, trompeta; Patricia Máñez; trompeta; Claudia Cobos, trompa; Maria Cofan, trombó; Olivia Casa, tuba.
 • Del Blues a la música electrònica. La revolució de la música popular. Àlex Delgado, veu, Nicolás Mellon, baix elèctric; Guillem Torné, guitarra; Xerach Peñate, bateria; Aitor Franch, saxo. Coordinació d’Ignasi Zamora, professor de baix elèctric, Improvisació de la Música Moderna i Combo.
 • Les mariniers de present. El camí del vent. Música i paisatges a través del temps. Stanislas Germian Thérien, veu, llaüt i guitarra de cinc ordres; Jacob Lenson, tiorba; Maria Elena Medina, viola de gamba; Yehosuá Escobedo, percussió.
 • Música de pel·lícula amb a Strings Affair. Les bandes sonores que tots recordem. Cristian Hernández, guitarra; Mireia Vila, violí; Irene Serrahima, violí; Elena Martínez, viola; Marta Pons, violoncel.
 • Esmuc Dab. Viatge per la història del jazz. Oriol Vallès, trompeta, Irene Reig, saxo; Roger Santacana, piano; Alejandro Tamayo, contrabaix, Joan Casares, bateria.
 • Descobreix l’òpera. Les àries que han fet història. Elisabet Pons, soprano; Maria Pujades, soprano; Albert Cabero, baríton; Imma Trepat, piano. Coordina Ofèlia Sala, professora de cant del Màster de Lied.
 • La Cris(is) amb la Guadaloope 0.2. Veus, tecles, loop stations i altres objectes sonors. Cristina Ases.
 • Retorn a Pangea. La percussió arreu del món. Marc Mas, piano i teclats; Nil Villà, saxo i clarinet; Bernat Guàrdia, baix; Pau Font, bateria i percussions; Josep Terricabras, percussions; Pol Parera, percussions.
 • Quartet Aloma. Música descriptiva a través del quartet de corda. Marina Sala, violí; Maria Tió, violí, Patrícia Torres, viola; Clàudia Romaní, violoncel.
 • Swingcaló. Viatge a gravés del jazz manouche. Andrés Cruz, violí; Dani López; guitarra solista; Laura Lacueva, clarinet; Rubén Ibáñez, guitarra rítmica; Stefano Pompilio, contrabaix.