Rosalía, l’èxit dels ensenyaments superiors en música

Publicat el 16/11/2018

La graduada de flamenco a l’ESMUC, Rosalía Vila, guanya dos Grammy llatins

La graduada en flamenco, Rosalía Vila, ha guanyat els seus dos primers Grammy llatins, a la millor fusió urbana i el de millor cançó alternativa, tots dos per Malamente, del seu recent disc El mal querer. Amb aquest reconeixement, Rosalia és l’exemple d’una intèrpret que no només exhibeix talent sinó que ha elaborat la seva carrera sumant a aquest talent un treball acadèmic en dues institucions: el Taller de Músics i el grau superior a l’ESMUC.

Amb el seu primer treball discogràfic conjuntament amb Raül Rodríguez (Refree) ja va ser nominada als premis Grammy llatins, però ha estat amb el seu disc més personal, El mal querer, que Rosalía ha conquerit el reconeixement mundial amb cinc nominacions i el premi en dues categories: Grammy Mejor Fusión Urbana i Grammy Mejor Canción alternativa.

L’èxit de la formació

Segons la directora general de l’ESMUC, Núria Sempere, l’eclosió del fenomen Rosalía és el triomf de la qualitat, presentada en tres entorns:

-“En l’àmbit interpretatiu, tant des del punt de vista musical com en la necessitat de presentar una obra total on conflueixin la resta d’arts escèniques.

- En l’àmbit compositiu i de producció, capaç de fondre el flamenco amb les músiques urbanes, des dels elements més profunds del procés creatiu i sense complexos.

- I en la pròpia visió del món, crítica amb els estereotips i revindicativa del poder de les dones.”

Des de l’ESMUC, la nova directora general manifesta que, “ens hem compromès a posar dempeus uns estudis integrals i interdisciplinaris que posen tan l’accent en l’excel·lència interpretativa com en la construcció d’un relat de canvi social. Com no! Estem orgullosos que alumni com Rosalía, en facin gala en la seva carrera incipient però meteòrica”.

Sempere afirma que ”Rosalía té la capacitat de servir de model a noves generacions que massa sovint desconfien de l’educació superior com a eina professionalitzadora. Rosalia  té un grau superior en flamenco obtingut amb honors”.

Només ens queda sumar-nos a les felicitacions que des d’arreu deuen estar arribant a Rosalía.

Pels èxits que encara han de venir!

                

Més informació:

The New york Times